dec
9

Gisteren ben ik om half 11 vertrokken in m'n gele (aangereden) autootje richting Amsterdam. M'n wagen geparkeerd onder de Arena en de metro richting CS gepakt. Waarom... omdat ik een date had met Sofie620, daarom! We hebben met z'n tweetjes het Nemo Science Center bezocht en daar hebben we verschillende dingen gezien en gedaan. Zo begonnen we eerst met een bakje snert, want het was (voor mij althans) een lange reis en van reizen krijg je honger. Entree kaartje gekocht en naar binnen gegaan. En meteen vielen we met de neus in de boter want de kettingreactie-show begon net. Daarna zijn we helemaal naar boven gegaan en van daaruit naar beneden gewerkt, omdat na de show de hele benedenverdieping iets te druk werd. Eigenlijk is er zoveel te zien en te doen dat het ondoenlijk wordt om alles hier heen te zetten. Een paar leuke dingen wil ik toch even noemen. We hebben nl. verschillende testjes gedaan die je daar kon doen, zoals: relatie-test, karakter-test, iq-test, etc. Zo leer je elkaar toch een beetje kennen lijkt me. Ook hebben we, tja hoe moet ik het zeggen... getongd. Okay, het was dan wel met een grote nep tong van zo'n halve meter (zie filmpje hieronder), maar toch... niet gek voor een eerste afspraakje Wink

Toen was het 5 uur en moesten we Nemo verlaten, we stapten naar buiten en... ja hoor regen (zucht). Ik had nog een verassing voor Sofie620 in petto en vroeg (omdat het regende en ik haar niet een lange natte wandeling wou laten maken voor niets) of ze het leuk vond om naar Lush te gaan. Lush is een winkel waar natuurlijke, dierproefvrije producten etc. verkocht worden. De keuze van de winkel viel in de smaak en na een struuntocht is ze nu een honing/chocola 'massagebar' rijker. Om de avond af te sluiten zijn we op zoek gegaan naar een restaurant om even lekker ergens te gaan eten. Tijdens onze zoektocht kwamen we langs de Bijenkorf en daar hebben we DE kerstboom gezien, met daarin 10.000 Swarovski-kristallen.


Sofie620 prijst de kerstboom aan Wink


9.997... 9.998... 9.999... 10.000, ze zijn er allemaal.

Omdat we niet echt bekend zijn in Amsterdam hebben we het personeel in de winkel gevraagd waar een leuk restaurant was. Haesje Claes was er eentje waar ze oa. ook Hollandse-pot serveerden. We werden door het personeel vriendelijk de goede richting op gestuurd en na lang zoeken hebben we het toch eindelijk gevonden. Ik had een lekker bord Boerenkool met worst, spekjes en stoofvlees. Sofie620 had iets van een groente stoof schotel.

Samen zijn we teruggelopen naar het CS, afscheid genomen en elk onze eigen weg weer gegaan... wordt vervolgd (hopelijk).

UPDATE: we hebben in het Nemo ook nog een foto gemaakt, zeg nou zelf... ben ik niet de meeste ruige zeerover die je ooit gezien hebt (ahum).

1 reactie

Obelix's picture
Obelix (niet geverifieerd)
Gaaf joh! Een leuk meissie,

Gaaf joh! Een leuk meissie, zo te zien. Ik hoop dat 't wat wordt tussen jullie twee. Nemo.. daar heb ik zelfs nog een dag of twee gewerkt, maar dan niet onder die naam maar wel in diezelfde 'boot'. Jaaaah, je bent overtuigd een goeie matroos. Hijs de zeilen, maatje of reef de fokkeschoot! Niet met dat mes!! ;o)