dec
4

Gisteren stond er bij ons op het intranet een berichtje "Wie wil er een kaartje voor het concert van Saybia in De Oosterpoort in Groningen?". Aangezien ik dat wel een goede band vind zei ik: "kom maar op met die kaarten". Voordat Saybia het podium betrad, in een uitverkochte zaal, was er eerst een support act genaamd Grand Avenue. Ik vond ze wel aardig, maar niet echt mijn smaak. Gelukkig kwam de hoofdact Saybia en dat was helemaal vet koel te gekke lauwe dope shit... Hieronder een impressie.

Dat was het 'geluk' gedeelte van de avond. Nu komen we aan bij het 'ongeluk' gedeelte van de avond. Toen ik weer naar huis reed stond ik te wachten bij het verkeerslicht (bij de kruising bij het station) toen het licht op groen sprong, maar we niet begonnen te rijden. Wat bleek, er was iemand aan het klungelen met z'n auto. De 2 auto's voor me reden er met een grote boog om toe (en gelijk hebben ze). Ik kon er niet meer langs, omdat het licht alweer op oranje gesprongen was (en dan moet je stoppen). Na een tijdje wachten sprong het licht weer op groen en konden we gaan rijden (dacht ik), niets was minder waar. De klungelige bestuurder (die nu dus voor me stond) was er nog steeds niet uit hoe de auto werkte. Hij rolde steeds dichter richting mijn voertuig (het was nl. een helling) en op een gegeven moment gingen zelfs een paar witte lichten aan de achterzijde van zijn auto branden. Ik dacht: "ja, wacht eens even" en drukte meerdere keren op m'n toeter. Maar volgens mij was de man of doof of gewoon onkundig (vermoedelijk beide). Om een lang verhaal kort te maken... zie hieronder het resultaat van de aanrijding (een kapotte bumper en een beschadigde radiateur).

Best raar eigenlijk, zo rij je 10 jaar (vrijwel) schadevrij en zo heb je in 1,5 jaar tijd 4 aanrijdingen (waarvan er 3 niet mijn schuld waren). De eerste keer schade met m'n huidige auto (die ik momenteel dus ong. 1,5 jaar heb) was een freak-accident waarbij een samenloop der omstandigheden ervoor zorgde dat ik m'n achterbumper in een zijportier, van een achter mij langs rijdende auto, parkeerde. De volgende aanrijding was er eentje van een wat ernstigere aard. Ik reed van m'n werk weer naar huis toen er plotseling op de 80 km/h weg een 76-jarige snorfietser (zonder helm) overstak en ik deze niet meer kon ontwijken. De snorfiets heeft het niet overleefd, maar de man gelukkig wel (met wat lichte verwondingen).

Het derde ongeluk wat ik met deze auto had was het aanrijden van een hond die plotseling achter een auto vandaan kwam, gelukkig is de hond alleen heel erg geschrokken en was alleen m'n bumper gescheurd en een mistlicht kapot.

Al met al zijn het dus 4 aanrijdingen in ong. 1,5 jaar tijd. Wie doet me dat na?

1 reactie

Obelix's picture
Obelix (niet geverifieerd)
Aaaaaaaahhh de kanarie is

Aaaaaaaahhh de kanarie is vleugellam, zielig! Wie of je dat na doet.. ik ken wel iemand. Een voormalige werkgever van me, daar hoefde ik niet bevreesd te zijn als ik een deukje reed, desbetreffende heeft héél wat schades op zijn naam staan, en als ik het goed begreep heeft hij ongewild zelfs nog een betonmixer de zee ingereden, terwijl hij aan het keren was op de Zuidpier van IJmuiden.