jan
20

Gisteravond ben ik naar een speeddate avond geweest in Groningen. Voor mij was dit de tweede keer dat ik aan zoiets meedoe (de vorige keer was in Zwolle), ik wist dus een beetje wat ik kon verwachten.

Bij binnenkomst kregen we allemaal een welkomstdrankje en onze speeddate-kaart werd uitgereikt. Op deze kaart moest je de naam en het nummer van de dame tegenover je noteren en aan het einde van het gesprek kon je dan een 'ja' of een 'nee' aankruisen of je diegene nog een keer wil zien. De vorige keer dat ik dit gedaan had (zo'n jaar geleden in Zwolle) waren er niet zoveel dames/heren (nl. 10 om 10). Gisteravond waren er wat meer, nl. 19 dames en 17 heren, volop keuze zou je zeggen. Je hebt 4 minuten om met elkaar te babbelen, en soms wat het zo dat de tijd voorbij vloog en soms dacht ik van... komt die bel nog een keer?

Aan het einde van de avond werden de speeddate-kaarten weer ingeleverd en was er gelegenheid om met iedereen na te praten. Ik moet zeggen dat het een erg leuke avond was met (over het algemeen) leuke gesprekken, zeker voor herhaling vatbaar.

En nu hetgeen waar jullie allemaal op hebben zitten te wachten... de uitslag. Maar voordat het zover is moet ik ook nog even vermelden dat ik bij 9 van de 19 dames een 'ja' ingevuld heb. Niet dat ik zoveel ingevuld heb om meer kans te maken, maar gewoon omdat het (voor zover ik kon zien) leuke dames waren. Okay en dan nu de uitslag. Ik had in totaal, zet je schrap... nul-komma-nul matches?!?!? Ik snap niet waar het mis is gegaan, je zou toch zeggen dat er van de 9 dames toch eentje zou moeten zijn die een 'ja' ingevuld heeft, 't waren zulke leuke, vlotte gesprekken. Dit had ik absoluut niet verwacht, maar okay, m'n ego is niet in de vernieling geholpen, maar ik ben gewoon absolutely flabbergasted (vrij vertaald: ie, ai, oh, ehhhhh). Als ik een vergelijking trek met de vorige keer toen had ik 3 of 4 matches (van de 10), een redelijke score... vandaar dat ik nu dus een beetje in de war ben. Wel had ik die avond het gevoel dat de dames heel weinig 'ja' ingevuld hadden. Die avond waren er in totaal 20 succesvolle matches gemaakt, voor de mensen die de statistieken bij houden.

Nou ja, het was iig. een gezellige avond, helaas zonder een vervolg. Als je een troostend woordje of een goed tip heb, laat het me dan ook vooral weten (voordat ik m'n zorgen verdrink Wink

UPDATE: een collega heeft een mooi plaatje gemaakt...

Blogberichten: 
Beter laat dan nooit

1 reactie

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Troost je. 'n zelfvertouwde

Troost je. 'n zelfvertouwde vriend van me uit Utrecht (met 'n sportwagen)en heel gezellige vent kreeg ook steeds 'nul' op 't request.En daarvoor kwam hij -eigenlijk- helemaal naar Amsterdam!
Terwijl hij eveneens verschillende keren positief had aangegeven.
Vrouwen zijn -vooral als ze er 'werk' van maken- volgens mij nu eenmaal veel kritischer dan mannen. Zoeken 'n soort schaap met vijf poten!
Mij lijkt zo'n sessie 'n aanslag op m'n artistieke improvisatievermogen trouwens.