feb
19

Afgelopen weekend heb ik (met onze roeiploeg) meegedaan met de Gyas-Hunze race 2008. Dit was onze eerste echte wedstrijd. De vorige wedstrijd, de Gyas winterwedstrijden, was een soort van spek-en-bonen wedstrijd, maar afgelopen weekend was het raak. Het tweedaagse evenement wat in de grachten van Groningen gehouden werd, was een groot succes (afgezien van wat ijsgang). Zaterdag heb ik (samen met de rest van de ploeg, uiteraard) de 2,5 KM geroeid en we stonden de hele tijd bovenaan tot op het laatste moment we met 1,5 sec. verslagen waren. Helaas maar jammer. Toen, tegen de tijd dat de prijsuitreiking was, keek in nog een keer op het uitslagen-bord en tot m'n grote vreugde stonden we in eens bovenaan. De andere ploeg was (helaas voor hun), blijkbaar, gediskwalificeerd. Ons eerste blik was dus een feit!!! Ehhh, voor je het nog niet wist, blik-halen betekent: eerste prijs winnen.



We hebben dus heel goed geroeid, want dat andere team was zelfs een jeugdteam (en die zijn lichter en, over het algemeen, fitter/sterker). Hier volgt de uiteindelijke uitslag van ons veld.

  • Blikker - 10:48,8 (ons team)
  • Iedereen - 11:34,3
  • Crios - 11:44,5
  • Heeren van Daventria (uit Deventer) - 11:50,5

Zoals je kan zien hebben we de rest bijna 1 min. achter ons gelaten.

Zaterdagavond was er een feestje in de Troubadour (Groningen), speciaal voor de Gyas-Hunze race. Het was bere gezellig, maar de meeste mensen moesten die dag erna ook weer roeien. Zo ook de rest van m'n team (ik niet, omdat ik alleen de zaterdag zou roeien). Ik hoorde van een paar mensen dat ze rond 7 uur in hun bed rolde, dus je kan je voorstellen dat de zondag-race toch een andere, hoe zal ik het zeggen, dimensie had. Er deden zondag's maar 2 ploegen mee (wij en Iedereen). De andere ploeg was bijna 10 sec. sneller dan ons en we gunnen hun de overwinning dan ook. Helaas voor hun hebben ze (volgens mij) geen blik in ontvangst mogen nemen, omdat er alleen vanaf 3 of meer ploegen blik uitgedeeld werd.

Nog even kort de uitslag van zondag.

  • Iedereen - 2:33,7
  • Blikker - 2:43,0 (ons team)

Hier volgen nog een aantal foto's en filmpjes, veel kijkplezier. Wil je meer weten over de hele race en alle uitslagen, ga dan naar de site van de Gyas-Hunze race.



[filmpje volgt]