apr
21

Alkmaar, zondag 20 april 2008, de AA-race... eindelijk is het dan zo ver. 's Ochtends hebben 3 van onze ploeg (Blikker) 2 dames- en 1 mixteam gestuurd en niet geheel zonder succes. Het damesteam Quinten wat door Karel Engbers gestuurd werd, heeft de 1e plek behaald met een tijd van 22:48. Het team dat ik gestuurd heb, De Dolle Kleppers, heeft een verdienstelijke 4e plek behaald met een tijd van 24:31 (veld van 8 ploegen). En het mixteam (gestuurd door Michiel Donker) heeft de 5 KM afstand in een tijd van 23:54 geroeid en heeft daarmee ook de 4e plek behaald (veld van 5 ploegen). 3 van onze roeiers hadden 's ochtends al te gelegenheid gehad om het parkoers te verkennen, en waren dus al een beetje op de hoogte van alle omstandigheden.

's Middags ging het dan van start, de 6,5 KM race... maar voordat we konden vertrekken, moesten we wel compleet zijn. Onze slag was nog niet gearriveerd... hij kon de weg niet vinden. Maar met wat hulp van Google Maps was ook de Laatste der Mohikanen gearriveerd en konden we oproeien naar de start. Hoewel er 's ochtends zo af en toe een heel klein spatje te voelen was, stond het zonnetje 's middags lekker te branden (dat heb ik 's avonds aan m'n rooie kop in de spiegel kunnen zien). Bij de voorstart moest het hele veld erg lang wachten voordat we konden vertrekken. Wat was er aan de hand, het vaarverbod werd grof genegeerd door een mega groot strijkijzer (lees: pleziervaart). De man met z'n 10 meter hoge jacht, een sigaar in z'n mond en een glaasje champagne aan stuurboord, vaarde met onverminderde vaart door het hele wedstrijdveld. Skiffjes, vieren en achten moesten allemaal wijken voor deze man met een, naar zijn idee, verheven status. Jammer dat dit soort dingen gebeuren, maar daardoor laten wij ons niet uit het veld slaan.

Okay, toen was het (na lang wachten) eindelijk tijd voor de start. We hadden er zin in en al snel hadden we de eerste boot al ingehaald (een studenten "bierboot" van Proteus-Eretes), we hadden een heel stuk open water voor ons liggen. In de verte zag onze stuur (Yvonne Snijder) de staart van het skiff veld liggen en moedigde ons aan... Kom op... we gaan die skiffjes pakken! En ja hoor, dan is ook gelukt. In het totaal hebben we voor de grote brug 2 skiffjes ingehaald en nummer drie hadden we in het vizier. Toen de bocht naderde, week ook de derde skiff uit en wij kregen de kans om de binnenbocht te pakken. We lagen gelijk, maar het bleek toch een lastigere opgave te zijn om de skiff voorbij te gaan. Tot aan de finish streep (zo'n 750 meter) lagen we nek-aan-nek, waarbij de skiff zo af en toe een bootlengte voorsprong had. Helaas is het ons niet gelukt om ook die laatste skiff in te halen, maar we hebben wel onze opperste best gedaan. Hetgeen resulteerde in een dikke, en ook verdiende, eerste plaats. Onze tijd: 26.57 en dat is zo'n 41 sec. voorsprong op de nummer 2 en bijna 3 minuten sneller dan de nummer 3. De afgelopen 7 jaar was er maar 1 vereniging die het HC4* veld domineerde... Ossa uit Heerhugowaard... en daar hebben wij dus even een stokje voor gestoken.

De uitslagen van ons HC4* veld:

  • De Hunze (Blikker) - 00:26:57 (gem. 14.47 km/h)
  • Ossa (Unen) - 00:27:38 (gem. 14.11 km/h)
  • De Hunze (Iedereen) - 00:29:52 (gem. 13.06 km/h)
  • De Laak - 00:30:01 (gem. 12.99 km/h)
  • Thyro - 00:30:18 (gem. 12.87 km/h)
  • Ossa (Verduin) - 00:30:44 (gem. 12.69 km/h)
  • Proteus-Eretes - 00:31:12 (gem. 12.50 km/h)

Kijk voor alle uitslagen op de site van de AA-race (onder uitslagen 2008).

Hieronder vind je nog een aantal foto's van oa. de Hunze teams.

1 reactie

Lange Drabber's picture
Lange Drabber (niet geverifieerd)
AA-race? Anti Alco's. :D

AA-race? Anti Alco's. Laughing out loud