apr
1

Jaaa, vandaag is het DE dag om iemand te foppen, nl. 1 april en dat heb ik dus ook gedaan. M'n broertje (en z'n vriendin) zijn bezig om een huis te kopen en gisteren vertelde hij (vol trots) dat ze een heel mooi huisje gezien hadden en dat hun bod ook al geaccepteerd was. Er was alleen nog 1 probleem, er was iemand anders die eerder was alleen hij moest z'n eigen huis nog verkopen. Ook mooie gelegenheid dus om een 1 april-grap mee uit te halen.

Ik heb een collega vanochtend laten bellen namens het makelaarskantoor. Hij voerde een kleine inleiding en vertelde dat hij namens de makelaar belt voor de woning waar ze een bod op hadden uitgebracht etc. Hij had een mededeling op z'n bureau gekregen of hij m'n broertje wou bellen met de melding dat het helaas voor hem over ging, omdat de andere partij in zee was gegaan met de verkoper. Helaas, helaas... zei m'n broertje teleurgesteld.

5 minuten later kreeg ik een telefoontje en daarin werd ik hartelijk bedankt voor de leuke 1 april-grap. Hij is er volledig voor gevallen, met name doordat er tijdens het gesprek alle dingen ook klopten (afgezien van het feit dat het gesprek nep was), zoals de naam van het makelaarskantoor, de makelaar, het adres en het hoe-en-wat verhaal omtrent hun situatie. Zo zie je maar weer, een goede grap maak je met het grootste gemak.