jun
7

Gisteravond was het dan zover... m'n eerste theatersport wedstrijd. Onze groep (de beginners) had zich al het hele jaar naar dit hoogtepunt (want dat was het uiteraard) toegewerkt. We werden in 2 groepen ingedeeld en het thema van de avond was (hoe kon het ook anders): De Aftrap (zie hier de poster).

De jury was verkleed als scheidsrechters en onze teams heette, swalbe en buitenspel (mijn team). Allereerst werd de jury onder luid boe geroep ontvangen... daarna was het tijd voor de spelers om op te komen. Elk team had een eigen opkomst verzonnen. Die van ons ging ongeveer als volgt. De eerste speler komt op met een bal in de handen en dan loopt er een scheids achteraan en roept heel hard: hands! Daarna komt de volgende en die valt gigantisch op z'n muil (3x raden wie dat gespeeld heeft), de scheids roept: swalbe!. Daarna komt er iemand op die de scheids afbekt, omdat hij het niet eens is m'n z'n beslissing, de scheids roept dan: belediging! en als laatste komt er iemand en die rent het hele podium over, de scheds fluit en we roepen met z'n allen: buitenspel!!!

Nou ik ga niet alles vertellen, dan kom je gewoon maar een keer kijken of zo (naar ons of een andere groep), het laatste wat ik nog even wou zeggen is dit... als laatste speelde ons team een musicale scene, nl. het songfestival. 4 spelers brengen elk een (ter plekke verzonnen) lied ten gehore van een door het publiek aangegeven land. Degene die dat het beste doet (publiek beslist uiteraard), mag het lied nog een keer doe, maar dan niet in de taal van dat land (in jabber gezongen), maar in het Nederlands... Okay, ik wil niet opscheppen, maar m'n IJsland's lied was op en top... toen het publiek de 4 performances moest beoordelen, klonk mijn applaus het allllllller hards, hierdoor moest ik m'n lied nog een keer doen, maar dan in het Nederlands. Alles ging helemaal toppie, d'r kwamen zelfs nog een paar goede rijm zinnen door. Het lied ging iets als: Voetbal is in IJsland een traditie, het gaat zo, je pakt een bal, je schopt hem weg, daar in het doel, wij gaan het EK winnen. Simpele tekst, maar, o zo briljant Wink

Nou, dat was het eerst maar even weer, 'k ga natuurlijk niet de hele avond beschrijven, dat duurt te lang.

PS. Had ik al vermeld dat de voorstelling geheel uitverkocht was...