jul
11

Het was donderdagavond, eerst even sporten (roeien), daarna even naar een borrel van Ulteam en toen verokken naar de Herestraat in Groningen, alwaar ik m'n stoeltje neerzetten en m'n tas deponeerde. Maar waarom zul je zeggen? Nou, of je moet onder een steen geleefd hebben, kijk naar al die buitenreclame.

Jahaa... de nieuwe Apple iPhone 3G komt er aan, en wel vrijdagochtend om 9:30 uur in de T-Mobile winkel's in Groningen. Daarom zat ik donderdagavond dus tegen 23:45 uur (in m'n eentje) voor de winkel. Het duurde gelukkig niet lang, 'n half uurtje, toen kwam de nummer 2 (zonder stoeltje). Een paar ploeggenoten van het roeien kwamen nog even polshoogte nemen en verklaarde me (zoals gebruikelijk) voor gek. En nog zo'n uur of 2 later, een hand vol collega's, lekker uit de kroeg komen rollen jongens?. Ik vond het iig. een erg leuke afwisseling en het houdt je van de straat (nou ja, figuurlijk gesproken dan). Een paar uur later kwam nummer 3 en zo langzaam aan druppelde alle wanhopige vastberaden iPhone 3G kopers binnen. Aangezien de Herestraat toch de meest bekende en grote winkelstraat in Groningen is en donderdag avond een studenten-bier-drink-avond is. Hadden we wel veel bekijks, sommige zagen ons voor zwervers aan (totaal van 60 cent aan kleingeld verdiend), en sommige verklaarden ons voor gek dat we zo midden in de nacht voor en f*king telefoon gaan wachten (over het algemeen waren dit vrouwen)... maar de meeste reacties waren van: hey... waar wachten jullie op? en ons standaard antwoord was: de bus. Het maakte het wachten iig. wel leuker, de aandacht zorgde er voor dat je warm en enthousiast blijft.

Toen werd het al weer bijna licht en bij de winkel waar wij voor zaten hadden ze in totaal maar 21 toestellen (4 witte 16 GB, 10 zwarte 16 GB en 7 zwarte 8 GB). Het was dus tegen 8:30 dringen geblazen, want we naderden de groepgrote van 21 (het maximum)... tegen 9.00 uur was de groep al bijna tegen de 30 mensen. Ai ai ai, als dat maar goed gaat. Gelukkig stond ik als eerstes in de rij dus mocht ik ook als eerstes naar binnen. En dan de keuze... wit... zwart... wit... of toch zwart. Uiteindelijk heb ik maar voor wit gekozen omdat a. de achterkant minder besmettelijk is voor vingerafdrukken en zo, en b. omdat echte mannen gewoon wit durven te kiezen. Tevens komt de kleur van een transparant hoesje bij een witte achterkant volgens mij beter uit de verf. Anyway, ik had m'n keuze voor het witte model gemaakt en het enige wat nog resteerde was het aanmelden als nieuw klant bij T-Mobile... en samen met de rest van Nederland. En dat leide tot forse activatie problemen, iig. een klein uurtje later loop ik met m'n nieuwe iPhone 3G en een abonnement (met nummerportering) de winkel uit, wordt ik 5 min. later gebeld door het meisje van de kassa... ja, ik heb je per ongeluk de verkeerde papieren mee gegeven... of ik even terug wil lopen naar de winkel, zucht.

Nou, alles is goed gekomen en het toestel doet het inmiddels (erg goed). Eigenlijk zou ik die vrijdag moeten werken, maar aangezien ik 9 uur niet ging redden (de winkel ging pas om 9:30 uur open), mocht ik om 11.00 uur komen. Dus ik verscheen vrolijk (nog wel) op m'n werk en liet vol trots m'n nieuwe aankoop zien. Sommige collega's verklaarde me voor gek, anderen vonden het 'diep respect'. Na een lekkere cheesburger van een collega naar binnen te hebben gewerkt ben ik vol goede moed aan de slag gegaan, maar dat viel nog niet mee. Het typen ging steeds meer in slow-motion en m'n ogen vielen ook dicht... dat kon niet langer zo, dus toen ben ik maar naar huis gegaan om daar lekker in m'n bed te kruipen en zo'n dikke 14 uur later weer uit te rollen. Ik kan je wel zeggen, dit soort grappen moet je niet te vaak uithalen, maar ik kan nu wel met recht zeggen: het heeft even geduurd... maar dan heb je ook wat!

Oh ja, hier nog een paar foto's van hoe het er aan toe ging.


Nummers 1 en 2


Verlaten op straat


De overige die-hards


Het personeel legt de iPhone's klaar


De rij wordt langer en langer


Het mooie uitzicht vanuit de winkel

1 reactie

Kenny Lee's picture
Kenny Lee (niet geverifieerd)
Hoi Wilfred hier nummer twee.

Hoi Wilfred hier nummer twee. Was een leuke nacht. Kan niet wachten op de foto's. Ik hoorde later dat er maar 19 waren dus er zijn meer mensen balend naar huis gegaan. Top stukje geschreven. Gegroet Kenny