aug
19

Ik heb, in afwachting van m'n ligfiets (Nazca Fuego), alvast een aantal dingen gekocht wat ik nodig ga hebben op de fiets.

Bell Sweep XC (Rocky Mountain Red-Silver)

Hier hoef ik denk ik weinig over te vertellen, een helm, voor het geval iemand me een keer over het hoofd ziet en besluit tegen me aan te rijden. Altijd handig...

Sidi MTB Eagle 5 (Silver-Titanium)

Fietsschoenen met de mogelijkheid om SPD plaatjes er onder te monteren, op die manier blijven je voeten makkelijk op de pedalen zitten. Want in tegenstelling tot een normale fiets, waar de voeten OP de pedalen zitten, moet je bij een ligfiets je voeten TEGEN de pedalen aan drukken. SPD maakt het dus mogelijk dat je voeten blijven hangen/plakken tegen de pedalen, waarmee je dus relaxter rijdt. Ook is het zo dat je niet alleen kan trappen, maar ook kan trekken aan een pedaal, wat weer goed is voor a. de snelheid en b. je benen (doorbloeding).

Shimano PD-A530

Wat zijn nieuwe schoenen zonder pedalen, dus ik heb deze mooie pedalen gekocht. Het zijn combi-pedalen en dat betekend dat er aan de ene kant SPD zit en de andere kant is een normaal pedaal. Op die manier kun je dus met SPD en normale schoenen fietsen.

Sigma BC 1606L

Om het geheel af te maken, een fietscomputer. Ik hoef uiteraard niet uit te leggen wat zo'n ding allemaal doet. Je snelheid, afstand ed. bijhouden. Onmisbaar op elke (goede) fiets. Tevens zit er op deze ook nog een cadansmeter, waarmee je kan zien wat je trapfrequentie is. Handig, zodat je je lichaam niet teveel belast.

Onderhoud / kosten: 
Sidi MTB Eagle 5 (Silver-Titanium)
Onderhoud / kosten: 
Shimano PD-A530
Onderhoud / kosten: 
Sigma BC 1606L

2 reacties

Anonymous's picture
Anonymous (niet geverifieerd)
Dag, Leuk om te lezen. Ik heb

Dag,

Leuk om te lezen. Ik heb net een week mijn Fuego. Denk aan een fietstas, zo'n toptas staat niet zo mooi op de Fuego. Ik heb nu de Agu Yamaska 475 rack pack, maar daar kan niet veel in.

Verder dingen als ,verlichting, fietspompje.

gr

hans F's picture
hans F (niet geverifieerd)
Heb ook sinds kort een Fuego

Heb ook sinds kort een Fuego en heb zelf maar een paar fietstassen gemaakt:
http://picasaweb.google.nl/Annemarie.Zuydweg/Fietstassen#