okt
21

Afgelopen weekend zijn we, traditiegetrouw, van ons werk een weekendje weg geweest. Dit keer naar Elsloo (vlak bij Appelscha) in een soort van 'kampeerboerderij' genaamd De Schaopedobbe. Aangezien de locatie maar ongeveer 50 km van Groningen (en m'n huis) is, heb ik besloten om niet met de auto maar op de fiets te gaan. De heenweg ben in vanuit Groningen vertrokken en kwam al snel in de problemen. M'n fietsrouteplanner (van OnRoute) heeft me over een stuk landweg met veel diepe, grote plassen gestuurd. Sommige plassen waren zo breed dat ze van de ene kant van de weg tot de andere kant liepen. Blubber alom en vaak moest ik afstappen en lopen. Gelukkig ben ik niet omgevallen in de blubber Wink

Ik kwam langs mooie wegen, door het bos en landerijen, en ik had gepland dat ik in Norg een stop zou maken. Nog 5 km stond op de bordjes, dus ik dacht, haaa, nog eventjes en dan even de benen strekken en wat eten en drinken. Maar na een tijdje fietsen... geen Norg, bleek dat ik het gewoon voorbij gefietst was. Dan maar ergens anders een leuk plekje zoeken, en die heb ik gevonden. Namelijk bij een gebied vlak voor Appelscha, omringd door moeras heb ik een banaan, wat drinken en een Snickers, voor de stevige trek, gegeten Wink. Aangekomen op de plek van bestemming heb ik de 48,04 km in 1:59:16 afgelegd (voor de rekenaars onder ons, da's 24,17 km/h gemiddeld).

Vrijdagavond hadden we een 3 gangen diner in Italiaanse stijl, afgemaakt met kaarslicht en een lekker toetje. Van alles en nog wat, teveel om op te noemen. Niet te laat op bed, aangezien ik de volgende dag om 9.00 uur bij het Quad centrum moest zijn. Wekker om 8.00 uur gezet, ontbijt gegeten en vertrokken. Lekker met 60 km/h over zandweggetjes scheuren... koel man. Na de lunch nog zo'n 11 a 12 km wezen mountainbiken door bospaden, modderplassen en over de hei. Erg koel en smerig (m'n benen waren zwarten dan de nacht). Aangezien ik nog niet genoeg gefietst had, heb ik na het mountainbiken nog even m'n liggert gepakt en een een rondje van 15,57 km gefiets. Dat ging lekker want op de vlakke stukken (dus niet smokkelen door bergaf te gaan) haalde ik een pieksnelheid van 42,91 km/h (net als de op de heenweg, de dag ervoor). 's Middag's nog een film gekeken (Die Hard 4), 'k kon m'n ogen haast niet open houden. Na de film kwam de laatste collega terug van het ziekenhuis, ze was met het quadrijden de sloot in gereden (net als een andere collega, trouwens) en had haar pols gebroken (in tegenstelling tot die andere collega, die had niets). 't Is toch niet zo ongevaarlijk als gedacht? Het blijven namelijk wel 200 cc. machines die zo'n 60 a 70 km/h kunnen (begrensd zelfs nog). Reken maar uit...

's Avonds lekker gegeten en nog een film gekeken (Get Smart), een hilarische film. Toen was het tegen 2.00 uur weer tijd om naar bed te gaan, want ik moest de volgende dag ook nog terug naar huis fietsen.

's Ochtends lekker een broodje, kaas / ham / ei / peper / mayonaise genomen (hmmm) en een paar glazen jus d'orange. De logeerplek een beetje schoon gemaakt, m'n spulletjes opgeladen, waterfles gevuld en vertrokken richting huis. Onderweg kwam ik nog verschillende mountainbikers tegen, ze waren blijkbaar bezig met een wedstrijd / toertocht, uiteraard heb ik een paar ingehaald (ging vrij makkelijk). En altijd, om de goede vrede te bewaren en de ligfiets reputatie hoog te houden, tijdens het inhalen, vriendelijk gegroet. Ik heb bij Leek nog even een tussenstop gemaakt en ben even bij een vriend aldaar op de spreekwoordelijke koffie geweest. Z'n nieuwe aquarium bekeken (zag ik okay uit) en na een welverdiend half uurtje rust weer verder gegaan richting huis... nu met als doel een nieuw gemiddelde snelheid neer te zetten. Ik was nl. goed op weg tussen Appelscha en Leek, ware het niet dat ik zo'n 2 km/h (ik kwam uit op 27,72 km/h) verloren ben door het zoeken naar de juiste straat (het is daar een doolhof). Op de weg naar huis (zo'n 35 min.) heb ik een nieuwe record neergezet, nl. 28,78 km/h. Totaal op de terugweg heb ik 53,35 km gefietst.

Aan het einde van de dag heb ik alles even opgeteld (incl. het mountainbiken) en ik heb zo'n 125 km gefietst dat weekend. Volgens mij gaat dat de goede kant op (ook m'n gemiddelde snelheid loopt steeds een beetje op). Ik kan dus, voor zover ik dat kan zien, met een gerust hart over 2 weken naar Maasbommel (zo'n 220 km, excl. verkeerd rijden) doen.

Rest mij alleen nog even een kaartje te plaatsen van de gefietste route (heen- / terugweg), dus bij deze.


Heenweg


Terugweg

1 reactie

sunrider16's picture
sunrider16 (niet geverifieerd)
gelukkig ben jeniet

gelukkig ben jeniet omgevallen !!!

onrout ziet geen kuilen enzovoord he, veder leuk vevrhal hoor!!!