nov
15

Het was gisteren een turbulente dag. 's Ochtends heb ik de 1000 km grens doorbroken, en 's avonds zou ik met Stapmaatjes gaan poolen bij Cue Action. Ik was dus gisteravond vertrokken op m'n ligfiets, om beter te zeggen, ik probeerde te vertrekken, maar kwam er eigenlijk al gelijk achter dat m'n achterlicht het niet meer deed. Ik balen, maar okay... er was een winkelcentrum vlakbij en die hadden vast wel batterijen en zo.

Eenmaal aangekomen heb ik m'n schroeven draaier setje gepakt (die ik toevallig nog bij me had) en heb geprobeerd om het glas van m'n achterlicht er af te halen. Maar helaas, deze zat behoorlijk vast. Toen besloot ik om het hele achterlicht er maar af te halen, maar ook dat lukte niet helemaal, aangezien ik daarvoor niet het juiste gereedschap bij me had. En toen bedacht ik me ineens dat er naast ons werk (eigenlijk 2 verderop, maar okay) een bouwmarkt zat (de Karwei). Ik ben daar dus binnengelopen en heb gevraagd of ze me konden helpen. Het meisje bij de infobalie zei: "zet de fiets maar even binnen, dan kijken we even". Ik met de ligfiets naar binnen en het meisje op zoek naar een steek-/ringsleutel die paste. Helaas kon ze er geen vinden (in hun hokje, want in de winkel hebben ze natuurlijk genoeg van die dingen), maar een kleine Bahco had ze wel gevonden, en ja hoor, het achterlicht ging er prima af. Nu alleen het glaasje er nog af krijgen. Gelukkig kreeg ik het met een beetje bruut geweld er (heel) af. Na het vervangen van de batterijen (2 penlites, plenty in de winkel verkrijgbaar) deed het licht het weer en behoorlijk vel. De batterijen die er in zaten waren volgens mij ook prut, want ze waren met hun tweetjes volgens mij net zo licht als 1 andere batterij. Nadat ik alles weer gemonteerd had kon ik m'n weg vervolgen naar het poolcentrum.

Eenmaal aangekomen bij het poolcentrum (na trouwens eerst nog een kleine pitstop te hebben gemaakt om te eten), kon het feest beginnen. De ballen vlogen in het rond (letterlijk) en m'n score was ook nog behoorlijk goed, nl. 7-2 gewonnen in potjes. En aangezien beelden meer zeggen dan woorden, hier een paar foto's.

Klik op de foto voor een vergroting (of het hele album).

Onderhoud / kosten: 
Batterijen achterlicht vervangen