nov
9

Tijdens de megaligfietstocht van vorige week vrijdag en in de weken daarvoor is m'n ligfiets behoorlijk smerig geworden. Onder aan de spatborden en onder het zitje zat behoorlijk wat zand en modder. Ik dacht dus bij mezelf, m'n ligfiets heeft een mooi bad verdiend, zodat 'ie weer lekker schoon door de omgeving kan touren.

Ik ben met een 10 liter emmer met warm water met daar in een klein beetje sop en een zachte handveger aan de slag gegaan. Ik moet zeggen dat het modder en vuil er op zich vrij makkelijk af ging. Het enige probleem is dat je niet goed in alle hoeken, kieren en gaten komt. Gelukkig is het handborsteltje (van een paar euro bij de Marskramer of andere 'keuken-accessoires-zaak') met z'n lange haren goed genoeg om ook in die moeilijk te bereiken plekken te komen. Na het verwijderen van al het vuil en modder heb ik nogmaals een emmer gevuld met goed heet/warm water en ben ik de boel nog een keer bij langs geweest, zodat ik hem met schoon water goed af kon spoelen en er geen 'vies water' achterbleef. Na het afspoelen van de fiets heb ik d'r nog even een zakdoekje overheen gehaald om de laatste waterdruppels te verwijderen (anders droogt het met vlekken op) en klaar is Wilfred.

Zie hier het verbluffende resultaat...

PS. het lijkt alsof de standaard nog smerig is, maar in feite zijn dit gewoon beschadigingen van het in-/uitklappen met m'n schoenen met SPD-plaatjes.

Onderhoud / kosten: 
Ligfiets schoongemaakt

1 reactie

sunrider16's picture
sunrider16 (niet geverifieerd)
heb je weer goed gedaan

heb je weer goed gedaan kerel!!
de komende dagen woord het erg herfstachtig weer hoor dus laat nazca maar op stal staan hhaha

nou egt ik laat het bij ligfietsen hoor geen zin aan spierpijn:P