nov
21

... om gerepareerd te worden. Een paar weken geleden had ik m'n Xbox 360 aangezet om een DVD'tje af te spelen, toen er in eens de 'Red Ring of Death' (RRoD) voor m'n neus kwam.

Ik heb het een tijdje aangezien (kijken of het misschien vanzelf overging), maar ben woensdagavond toch op zoek gegaan naar een oplossing. Sommige reparatiecentra (lees: van die handige jongens op een zolderkamer) vroegen tussen de 55 en 60 euro, maar dat vond ik niet zo'n goed idee. Ik ben dus met m'n vriend Google wezen zoeken en kwam er al snel achter dat Microsoft de garantie opgekrikt heeft naar 3 jaar (juist ivm. veel 'RRoD' problemen). Kwam dat even goed uit want ik had m'n console in december 2005 gekocht (als een van de eersten). Ik zat dus net op het randje want er zat nog zo'n 1,5 maand garantie op, geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen. Dus ik naar de servicesite van Xbox, vul m'n serienummer in... en wat denk je? Garantie tot eind 2007 (dus maar 2 jaar). Ik pissig bellen met het (gratis) servicenummer. Krijg ik een meneer aan de lijn, ik leg m'n verhaal uit (incl. dat van die 3 jaar) en wat denk je... ik krijg als nog garantie! Gisteravond heb ik m'n 360 verpakt in een doos, eentje waar een MacBook in gezeten heeft Smile en vanochtend heb ik gebeld met UPS die 'm aan het begin van de middag opgehaald heeft. Is dat koel of is dat koel...? 'k Hoef dus geen cent te betalen, en ze komen het zelfs nog (gratis) ophalen. Nu alleen nog 2 a 3 weken wachten en ik kan met de kerst weer vrolijk verder gamen.

3 reacties

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Tja, niet dat ik nu zó'n

Tja, niet dat ik nu zó'n Microsoft-adapt ben maar aangezien ik deze pentium 4-kast via 'n opruimactie op 't werk voor weinig kon krijgen en d'r al 'n XP-licentienummer opstond...
Daar kan ik nu dus mee gamen door de zwaardere videokaart die ik erin heb gezet en -of dat nog niet genoeg is- met 'n zgn. vivo-ansluiting vd kaart ook als harddiskrecorder gebruiken.
Om reklameboodschappen over te slaan/ tijd te scheppen voor 'n spelletje!

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
Ik heb geen idee wat een P4

Ik heb geen idee wat een P4 met een Xbox 360 te maken heeft, maar okay... graag 'on-topic' blijven de volgende keer.

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Ik dacht dat ik dat ook wel

Ik dacht dat ik dat ook wel was: Om te gamen kun je óf 'n aparte spelcomputer aanschaffen, óf met de pc 'multitasken'.
Voor beide is iets te zeggen natuurlijk maar ik leg uit hoe ik game en daarin internetten en TV-kijken integreer.