dec
25

Vanochtend ben ik rond even voor 11 uur vertrokken op m'n ligfiets, ik had de hele week al niet kunnen ligfietsen vanwege m'n beheerdienst van m'n werk (ik moet dan een laptop bij me hebben, en die is niet makkelijk te vervoeren in m'n huidige toptas). Ik heb dus gisteravond even een route uitgestippeld, het leek me namelijk leuk om naar Zoutkamp te ligfietsen (en weer terug).

Nadat ik de route in m'n Garmin GPSmap 60CSx gezet heb ben ik dus (zoals gezegd) vertrokken via Niezijl, Kommerzijl en Lauwerszijl richting Zoutkamp. De wind was redelijk en de temperatuur ongeveer 2 a 3 graden. Samen met de wind was dit (als ik ter tegen in moest) in het begin wel koud op het hoofd, maar dit was na 5 min. ligfietsen geen probleem meer. Gelukkig had ik de heenweg grotendeels wind mee, waardoor (toen ik in Zoutkamp aankwam) m'n gemiddelde snelheid boven de 28 km/h lag.

In Zoutkamp (halverwege) heb ik een kleine pauze ingelast en heb wat foto's gemaakt (zie onderaan dit bericht). Nog even een banaan en 'n dikke plak Grunniger koek gegeten en het geheel weggespoeld met wat water.

Nadat ik vanuit Zoutkamp weer vertrokken was ben ik via Houwerzijl bij het Waterwolf gemaal terechtgekomen. Ik heb op 14 september 2008 ook meegedaan met De Waterwolf Roeimarathon. Dat is zo'n 50 km roeien van onze roeiclub (KGR De Hunze) via De Waterwolf weer terug naar de club. Toen heb ik daar zo'n 6 uur en 22 min. over gedaan (vandaag ging het gelukkig wat sneller). Aangezien ik tijdens het roeien geen fotocamera oid. bij me had heb ik dus geen foto's kunnen maken. Dat kon ik dus vandaag wel doen en onder aan dit bericht zie je het resultaat.

Na een (korte) fotopauze bij De Waterwolf ben ik via Oldehove weer terug naar huis gegaan. Alwaar de eindstand van die dag was: 30,45 km geligfietst met een gemiddelde snelheid van 25,64 km/h (iets gezakt door tegenwind ed.). Ik heb over het hele stuk (exclusief pauzes) 1:11:15 gedaan, lekker ligfietsen dus!

Nadat ik weer thuis was van dit lekker tochtje heb ik besloten om m'n ligfiets even goed schoon te maken, want hij piepte en kraakte aan alle kanten (door het vuil). Ik was er best wel lang mee bezig (ik schat zo'n 45 min.), maar het resultaat is er ook naar. Ik heb de ketting ook nog even gesmeerd en schoongemaakt met wat WD-40 (ja, ik weet het, moet eigenlijk met ander spul, maar dat had ik even niet voorhanden). Tevens heb ik een beetje van dat spul op een doekje gedaan en het gebruikt om diverse vet-/smeervlekken op de schertsplaat (dat grote aluminium ding in het midden van de ligfiets) te verwijderen (werkte goed). Ook kreeg ik de tip van Annemarie (eigenaresse van Liever Ligfietsen in Leeuwarden, waar ik de ligfiets gekocht heb) om een beetje op de ligfiets zelf (lees: de lak en zo) te smeren, hierdoor blijft hij licht vettig waardoor vuil er makkelijker af gaat en zo. We zullen zien, hij is in ieder geval nu lekker schoon. Alleen het voorwiel slijt nog wat aan, ik vermoed dat dit de remmen zijn. Misschien zit daar nog wat vuil tussen.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Een lekkere, sportieve, fotogenieke en schone eerste kerstdag. Morgen belooft ook een leuke dag te worden... nl. gourmetten bij de familie.

Fijne kerstdagen en voorzichtig met vuurwerk als je het nieuwe jaar inluidt.

1 reactie

marcel beekmans (sunrider16)'s picture
marcel beekmans (sunrider16) (niet geverifieerd)
kijk! dat is en mooi rondje

kijk! dat is en mooi rondje zeg!