jan
3

Een paar dagen geleden heb ik mijn eigen alternatieve oliebollentocht 2008 gereden. Toen had ik die dag ervoor een paar overschoenen gekocht. Dat scheelde al een beetje met de koude voeten, maar ik moest nog een paar thermozooltjes hebben. Vandaag ben ik na een bezoekje aan de roeiclub (om te ergometeren), langs wel 5 a 6 verschillende schoenenwinkels/-makers geweest. De ene had ze wel, maar niet meer in mijn maat, en de rest had iets anders dan dat ik wou. Na zo'n half uur zoeken kwam ik eindelijk een klein schoenmaker winkeltje tegen en die hadden een paar hangen. Even gepast en uiteindelijk met maat 40 naar huis geligfietst. Ik kan nog geen goed oordeel vellen of het nu helpt (lijkt er wel op), aangezien het vanmiddag met het naar huis fietsen warmer leek. Ik ga kijken of ik deze week, als ik naar m'n werk ligfiets, het scheelt. Gewoon 1 voet wel en de andere niet 'inpakken' met thermozooltje / overschoen.

Onderhoud / kosten: 
Thermozooltjes

2 reacties

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Mocht het al met al nog niet

Mocht het al met al nog niet warm genoeg zijn en het aan- en afstropen vd thermosokken irritant worden dan heb ik misschien nog een tip. Ik heb zonet op m'n tweewieler ouderwetse tooclips pedalen gezet (de SPD's even apart gelegd vd zomer).
Dat zijn dus die 'ouderwetse' pedalen met 'n ijzeren beugeltje en verstelbaar riempje waarmee je zelfs moonboots als aandrijvers op je ligger kunt gebruiken!
Hoewel op 'n gewone fiets -terecht- als 'levensgevaarlijk' afgedankt het zgn "gepasseerde station" is mijn ervaring in de stad op 'n ligger voortreffelijk met die dingen: Net niet helemaal 't rendement van clipless maar je hoeft je benen alleen maar ff te ontspannen en ze glijden al los van de trappers vanuit je onderuitpositie!
Ook erg nuttig als je in 'n slip geraakt natuurlijk: Waarschijnlijk had ik in Juli m'n heup niet gebroken als ik deze ipv de SPD's in gebruik had. Helaas zijn ze op 'n roeifiets niet te gebruiken (al geprobeerd).
Misschien iets om 2'hands n's naar uit te kijken?

SilverBaronRider's picture
SilverBaronRider (niet geverifieerd)
SPD plaatjes blijven koud in

SPD plaatjes blijven koud in de winter maar ga niet terug naar clips al is Mick daar zo dol op.