jan
13

Vandaag had ik mijn eerste echte "Wat ze zeggen". Nou, ja, eigenlijk niet, maar lees maar gewoon verder.

Vanavond had ik na mijn werk een coachcursus van onze roeivereniging, maar voordat dit begon ben ik eerst even wat gaan eten bij de grote gele M. Ik had m'n ligfiets buiten praktisch tegen het glas aan geparkeerd, zodat ik hem goed in de gaten kon houden (voor het zelfde geld gebeurt er iets mee). Anyway, ik had m'n bestelling gedaan en ging aan een tafeltje zitten (vlak naast het raam en dus naast m'n ligfiets).

Na het verorberen van de maaltijd, alhoewel je het zo misschien niet kan noemen, was ik nog even de Spits! aan het doorlezen toen ik vanuit mijn ooghoek een man en z'n vrouw bewonderend naar m'n ligfiets zag kijken. De man bekeek het ding van alle kanten (hoe zit dat allemaal in elkaar???), terwijl de vrouw er rustig naast stond, wachten totdat manlief klaar was met kijken. Op een gegeven moment ziet de vrouw dat ik hun in de gaten heb en ze tikt haar man aan. De man ziet me, lacht en geeft me een duim (omhoog welteverstaan). Hij kijkt nog even driftig verder en, voordat hij en z'n vrouw weer verder gaan, kruipt met z'n hoofd dicht tegen het raam, tikt er tegenaan en met een grote glimlach geeft hij mij nogmaals de duim, zegt iets onverstaanbaars en vertrekt.

Het is natuurlijk geen echte "Wat ze zeggen" ('k kon de man namelijk niet verstaan), maar z'n uitdrukking spreekt natuurlijk boekdelen. Heel wat anders dan de eerste opmerking die ik, na 2 dagen al, in ontvangst mocht nemen. Ik ligfietste in het donker (wel met verlichting hoor) door de stad (Groningen) en aangezien ik de ligfiets nog niet helemaal gewend was / onder controle had ging alles niet zo vlotjes. Een busje dat achter me reed vond dit blijkbaar niet zo leuk want toen ze me passeerde kreeg ik van de bijrijder te horen: "Koop toch een normale fiets". Ik dacht bij mezelf, ja hoor... wat jij wil (had nog even geen passend antwoord klaar liggen, zoals: "ik heb geen zin in een zere kont" of "maar ik lig zo veel lekkerder").

Dat was dus de eerste echte "Wat ze zeggen", hopelijk volgen er nog meer (leuke) reacties.

10 reacties

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
" ik eerst even wat gaan eten

" ik eerst even wat gaan eten bij de grote gele M. "

Je kunt trouwens ook ligfietsen en eten as zondag bij Plate Zwolsch
http://www.ligfiets.net/agenda/evenement.php3?id1=2158

Het aantal Fuego's zal trouwens hoog zijn is mijn schatting,

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
@Wim: lijkt me leuk, maar ik

@Wim: lijkt me leuk, maar ik heb as. zondag bardienst bij onze roeiclub... ik kan kijken of ik dat kan verzetten en dan met de trein naar Zwolle kan komen. Als het lukt ed. dan zal ik me via de link opgeven.

Jaap-Andre's picture
Jaap-Andre (niet geverifieerd)
als mensen iets in de trant

als mensen iets in de trant zeggen: 'koop toch een normale fiets', is mijn reactie, steevast: dit is mijn/een normale fiets, hij heeft twee wielen en een stuur (heb een onderstuur).

Jaap-Andre

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Ik ga altijd 'n beetje

Ik ga altijd 'n beetje contra.
Ze verwachten dat je hoog gaat opgeven van je fiets (alsof ík daar belang bij heb) dus van mij krijg je dan te horen: "Ik héb niets beters!".

Maarten Sneep's picture
Maarten Sneep (niet geverifieerd)
Let Op: Plate Zwolsch is

Let Op: Plate Zwolsch is uitgesteld tot 15 februari in verband met het verwachtte weer - nat worden kunnen we ook op eigen kracht. Kijk ook in de agenda op ligfiets.net.

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
@Maarten, thanks... ik had

@Maarten, thanks... ik had het al gezien op ligfiets.net. Ik twijfelde of ik zou komen (omdat er slecht weer voorspeld werd), maar dit maakt de keuze wat makkelijker. Ik kijk tegen die tijd of het me lukt om te komen. Misschien dat ik nog wat andere mensen (van de Huneliggers oid.) mee sleur (bv. Peter op z'n Fuego, ja, nog meer Fuego's!!!).

marcel beekmans's picture
marcel beekmans (niet geverifieerd)
ik ga wel ff mee tuffen met

ik ga wel ff mee tuffen met plat zwolsch Tongue lijkt me erg leuk!!! ben tegen 10:15 uur geloof ik op zolle cs....

gr marcel

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
er schijnen nu op plat

er schijnen nu op plat zwolsch 3 zwarte fuego's en een blauwe fuego te komen

marcel beekmans's picture
marcel beekmans (niet geverifieerd)
ik kom met me nazcatje de

ik kom met me nazcatje de 15e:P

rowingvictor's picture
rowingvictor (niet geverifieerd)
...en ik als het een béétje

...en ik als het een béétje meezit op een héle zwarte Hurri.

Tot zondag, Victor.