maa
1

Vanochtend ging de wekker om 7:15 uur en nadat ik me aangekleed, m'n brood gesmeerd en gegeten had ben ik rond 8:20 uur ben ik vertrokken richting Vries (het startpunt van mijn eerste echte fietstochtje met de Huneliggers). Daar wachtte Anne (Mango) al op me in het café en nadat ik een kopje thee gedronken had kwam Peter (Nazca Fuego, net als ik) binnen zetten. Het leek een klein groepje te worden, want Harry met z'n vriendin zouden ook komen (niet gezien) en evt. zou Alex ook nog komen.

Statistieken voor dit gedeelte:
Afstand: 30,53 km
Gereden tijd: 1:07:42
Gemiddelde snelheid: 27,06 km/h
Maximum snelheid: 33,19 km/h
Gemiddelde cadans: 92

En toen was het 10:00 uur en gingen we vertrekken, maar daar kwam Alex net op tijd aan rijden. Hij had blijkbaar een lekke band gehad, aangezien het wieldoekje van z'n Mango af was. Peter en ik hadden 'de leiding' want wij mochten voorop. We hebben een beetje kris kras door het Drentsche Aa bos gescheurd via Taarlo, Balloerveld, Gasteren, Schipborg, Westlaren en daarna weer terug het bos in. We kwamen daar een nieuw fietspad tegen wat nog niet eens op de kaart stond (ook niet op m'n gisteren geupdate OnRoute Fietskaart), een goed fietspad (klein stukje schelpen). Aangezien we al ongeveer een uur gefietst hadden was het tijd voor een kleine pauze. Lekker een broodje kaas, een broodje ontbijtspek en een banaan naar binnen werken terwijl Alex zich bezig houdt met het schieten van, volgens mij, eekhoorns. Wees gerust en neem het schieten niet al te letterlijk, met een fotocamera overleven de beestjes het schot wel (dacht ik zo).

Statistieken voor dit gedeelte:
Afstand: 24,14 km
Gereden tijd: 59:15
Gemiddelde snelheid: 24,45 km/h
Maximum snelheid: 32,91 km/h
Gemiddelde cadans: 86

Na de pauze was het weer tijd om verder te gaan en dat deden we via Noord-, Mid- en Zuidlaren. Daarna gingen we weer noorderlijk langs het kanaal waar Berend Botje vaart en door De Groeve totdat we uiteindelijk bij een uitkijktoren uitkwamen vlak bij het Zuidlaardermeer. Daar hebben we nog even in de toren gekeken en wat foto's (zie onder) genomen. Uiteraard was het ook toen weer tijd voor een broodje en wat drinken. En nadat dat opgepeuzeld was gingen we weer verder.

Statistieken voor dit gedeelte:
Afstand: 14,69 km
Gereden tijd: 39:42
Gemiddelde snelheid: 22,22 km/h
Maximum snelheid: 29,48 km/h
Gemiddelde cadans: 85

Toen kwam (naar mijn mening) het mooiste gedeelte van de tocht. Nadat we Meerwijck gepasseerd waren kwamen we over een mooi fietspad dwars door de, laten we zeggen, moerassen. Om uiteindelijk uit te komen bij het Foxholstermeer. Voorbij het meer lag er een heel lang stuk recht fietspad. En op eens zag ik Peter een sprint trekken en ik dacht: kom, laat ik er eens achteraan gaan. Dus ik, hup op de pedalen en knallen maar. Op een gegeven moment zat ik op de 44 km/h en toen ben ik afgehaakt. Ik had al wat last van m'n linkerknie en 'k wou het niet veel erger maken (ook kon ik het conditioneel niet 100% volhouden, meer trainen dus). Peter tikte zelfs nog even de 54 km/h aan, zei hij me toen we bij een bocht kwamen en onze fietsen uit lieten vieren.

Op een gegeven moment kwamen we een bruggetje tegen (ik ben gek op bruggetjes, tenminste naar beneden dan). Hij leek vrij steil, dus een goede aanloop leek wenselijk. Maar helaas, de oprit naar de brug was behoorlijk steil en het wegdek was ook niet helemaal jofel. Resultaat: stoppen en de laatste paar meter naar boven lopen. Na het bruggetje kwamen we vlak onder Waterhuizen uit, waar ik afscheid genomen heb van Peter en Alex. Anne was daar al vertrokken richting huis (stukje Groningen), dus nadat ik de heren bedankt heb voor de leuke rit heb ik met het vuur in de schoenen even een sprintje getrokken om te kijken of ik Anne nog in kon halen. Dat lukte, maar 100 meter verderop moest hij alweer afslaan, terwijl ik rechtdoor ging richting huis.

Onderweg richting Groningen (en daarna richting huis) keek ik op de klok en dacht... kom laat ik nog even langs De Hunze gaan. Ik had eigenlijk vanaf 13:00 uur bardienst en als ik nu nog langs ga dan kon ik om 13:40 uur nog even langswippen om het merendeel van deze dienst in te lossen. Zo gezegd, zo gedaan en nadat ik m'n fiets gestald heb, ben ik naar binnen gegaan, heb nog wat gegeten en gedronken en heb toen voor de overige roeiers en coaches gezorgd.

Statistieken voor dit gedeelte:
Afstand: 19,26 km
Gereden tijd: 49:47
Gemiddelde snelheid: 23,22 km/h
Maximum snelheid: 44,62 km/h
Gemiddelde cadans: 80

Nadat mijn bardienst er op zat (tegen 16:00 uur) ben ik weer op m'n ligfiets gaan liggen en heb de laatste paar kilometers naar huis gefietst. 'k Ben dit keer via Hoogkerk gegaan en heb daar de weg genomen met veel bochten (bochtjes gaan steeds beter en ik wil dit dus ook graag oefenen / doen). Onderweg kwam ik in Hoogkerk trouwens nog een 2-tal tegen op een tandem, en nadat ik ze, al inhalend, gegroet heb was het tijd voor de eerdergenoemde bochten. Eenmaal thuisgekomen eerst snel de foto's en GPX tracks in de computer gezet en daarna heerlijk gedoucht.

Statistieken voor dit gedeelte:
Afstand: 17,43 km
Gereden tijd: 38:52
Gemiddelde snelheid: 26,92 km/h
Maximum snelheid: 35,02 km/h
Gemiddelde cadans: 88

De totale geligfietste afstand van vandaag was 106,05 km in een tijd van 4:15 uur. De gemiddelde snelheid over de hele tocht komt om 24,95 km/h (berekend aan de hand van tijd/afstand).

De gereden route:

De gemaakte foto's van vandaag:

UPDATE: Peter heeft ook een paar foto's (genomen met z'n mobieltje) op de Huneliggers site geplaatst. Gelijk maar even eentje daarvan (van mezelf in m'n nieuwe shirt/vest/jas-ding) bij dit bericht geplaatst.

5 reacties

sunrider1032 ( beekie )'s picture
sunrider1032 ( beekie ) (niet geverifieerd)
du totaal 106.05 km?

du totaal 106.05 km?

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
@Beekie: ehhh, dat staat er

@Beekie: ehhh, dat staat er toch Wink

sunrider1032 ( beekie )'s picture
sunrider1032 ( beekie ) (niet geverifieerd)
o ja;p had ik niet eens

o ja;p had ik niet eens gezien:P solly:P

Emiel's picture
Emiel (niet geverifieerd)
Yo Willy,netjes hoor. Ben je

Yo Willy,

netjes hoor. Ben je lekker door mijn gemeente gereden Wink
Knap hoor, zo'n afstand. Als je wilt, wil ik wel een keer wat "snelheid" foto's van je maken! Laat maar ff horen, prikken we een keer een dag.

Mzzl Emiel

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
@Emiel: ja, is goed (leuk

@Emiel: ja, is goed (leuk idee). Ik maak m'n fiets dan mooi schoon en jij schiet de plaatjes (geen eekhoorns). 'k Kan ook wel jou kant op komen, maar dan is 'ie weer vies tegen de tijd dat ik daar ben.