maa
4

Ik heb een kleine 3 weken geleden nieuwe remblokjes aan de voorkant van m'n ligfiets gekregen. Deze remmen fantastisch... tenminste tot nu toe. Want nog geen 400 km later zijn ze al weer versleten, dat wil zeggen, het linker remblokje is bijna helemaal versleten. Gisteravond reed ik naar huis vanuit m'n werk en toen bemerkte ik al dat m'n voorrem al (weer) een beetje aan liep. Dus heb ik zojuist de fiets even half op een kartonnen doos gezet (bij gebrek aan een ligfiets-ophang-systeem), zodat ik het voorwiel er uit kon halen en naar de remmen kon kijken. Nadat ik de splitpen, die de blokjes op hun plek houden, had verwijderd kon ik de remblokjes er uit halen. Wat bleek de linker was bijna helemaal versleten, terwijl de rechter nog bijna helemaal goed was.

Dat zette me aan het denken... dan zal een zuiger misschien vastzitten waardoor alleen 1 kant tegen de remschijf aankomt (en dus drie-dubbel z'n best moet doen om te remmen). Ik knijpte even in de remhendel en idd. er kwam maar 1 zuiger naar binnen zetten. Helaas knijpte ik een keer te vaak, waardoor de zuiger er uit viel, en toen was ik nog verder van huis. Er was hiermee ook al wat remolie verloren gegaan, dus dat moet ook weer bijgevuld worden (nog verder van huis). Ik heb nog geprobeerd om het er weer in te drukken maar dat ging niet echt. 'k Zal morgen eens met de plaatselijke fietsenboer bellen om te vragen of er naar gekeken kan worden, want een ligfiets zonder remmen is natuurlijk gevaarlijk (vooral zonder vlaggetje).

Dat wordt dus weer nieuwe blokjes kopen (hopen dat de rem-unit zelf wel goed is). Trouwens, als er iemand nog tips heeft... laat 'm dan hieronder in het commentaar achter.