apr
4

Vorig weekend ben ik naar Appelscha gegaan voor het Appeltjesweekend van onze theatersport. Op de terugweg heb ik een bocht te scherp genomen, waardoor er een fijne scheur in m'n tassen bewerkstelligd werd.

De scheur heb ik gerepareerd met Seam Grip, een soort van lijm die scheuren en gaten kan repareren. Eerst maak je het oppervlakte goed schoon met water en zeep en daarna gebruik je een stuk tape om de achterkant af te plakken (zo krijg je een plat oppervlak). Nu breng je de 'lijm' aan (op de voorkant) met een kwastje, laat het 10 tot 14 uur drogen en klaar is kees. Morgenochtend moet het droog zijn. 'k Ben benieuwd hoe sterk het weer wordt. In de winkel leek het 'proefstukje' goed.

Ook waren m'n remblokjes van m'n achterremmen versleten, tijd voor een nieuw setje dus. De vorige keer had ik Shimano BR-M965 M06 (Metal) plaatjes in m'n voorrem laten zetten, maar ik merk dat deze minder remkracht hebben dan de Resin versie, dus heb ik weer voor Resin gekozen. Probleem is dat de remblokjes die ik wou hebben, Shimano BR-M965 M07 (Resin), er niet waren dus heb ik de Shimano BR-M775 A01S (Resin) genomen (hadden ze nog wel hangen). Volgens mij is dit een wat ouder model oid, want hij was wat goedkoper. Maar even afwachten hoe deze me bevallen. Mijn motto is: probeer het en bevalt het niet, neem iets anders. 'k Hoop dat eea. nu goed blijft zitten. Nu was het probleem dat ze ongelijkmatig afgesleten waren, omdat een zuiger niet goed naar buiten kwam.

Onderhoud / kosten: 
Seam Grip
Onderhoud / kosten: 
Shimano BR-M775 A01S