mei
10

Nu het mooi weer wordt is het noodzakelijk dat er iets aan gedaan wordt aan het feit dat een felle zon niet in m'n ogen schijnt. Daarom heb ik dus ook een zonnebril

Lang heb ik gezocht naar het juiste model, want ik heb niet een breed gezicht en ik moest ook nog eens iets hebben wat op sterkte was. Uiteindelijk ben ik (na lang zoeken) uit gekomen op de Adidas Evil Eye Pro S (een smal model fietsbril). Hier konden verwisselbare glazen in (1 van de criteria) en ook een clipje waar lenzen op sterke in konden. Vorige week zaterdag heb ik de bril al bij een bij de hardloopwinkel gekocht (met 30% korting, dus ik betaalde nog geen 135 euro ipv. 192 euro). Ook ben ik diezelfde dag langs de opticien geweest (of beter gezegd, meerdere opticiens). Daar heb ik een clipje besteld waar glazen in konden. Het clipje was trouwens wel erg duur, 60 euro en daar komen de lenzen ook nog bij (totaal 128 euro). Gistermiddag heb ik de clipjes (met lenzen) dus opgehaald, het was voor de opticien nog een hele klus, maar het is gelukt. Het enige probleem is dat er aan de zijkant wat vertekening / wazigheid optreed. Dit komt omdat het glas niet recht voor m'n oog staat (de bril is 'gekromd'). Hierdoor is er voor me (op korte afstand) een verticale strook wat niet helemaal scherp is. 'k Heb wel al gemerkt met ligfietsen dat dit niet storend is cq. praktisch niet op valt.

Uiteindelijk heeft het me zo'n 263 euro gekost, nog steeds een hoop geld, maar je moet toch wat... en 't was een paar tientjes goedkoper dan als ik het in z'n geheel in de winkel (bij de opticien) gekocht zou hebben.


Totaalpakket met extra glazen, doosje en poetsdoekjes.


Voorkant (opgevouwen).


Achterkant met clipje.


Bril en helm tezamen (excuses voor de 'stoere look').


Bril en helm van de zijkant (clipje zit er nog niet in).

Ander leuk bijkomend feit: ik ging dus, zogezegd, m'n clipje ophalen en deed dat dus op de ligfiets. Toen de opticien voor mij de deur open deed en m'n fiets zeg, begon hij te glimlachen... 'k heb d'r zelf ook eentje. Hij wist even niet meer wat voor eentje hij had, maar 't was eentje met 2 gelijke kleine wielen. Na een lijstje merken, types en eigenschappen op te noemen kwamen we er achter dat hij een Challenge Hurricane had. En het leuke was, hij woonde ook nog eens in het aangrenzende dorp (Zuidhorn). 'k Heb 'm dus gelijk maar uitgenodigd voor de Sinnertocht rond het Lauwersmeer die ik eind juni ga organiseren.

Onderhoud / kosten: 
Lenzen voor Adidas Evil Eye Pro S
Onderhoud / kosten: 
Adidas Evil Eye Pro S

6 reacties

Gerrit's picture
Gerrit (niet geverifieerd)
Echt schrikken als jij zo

Echt schrikken als jij zo langs komt rijden , nu gaat iedereen wel opzij

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
@Gerrit: helemaal als ik deze

@Gerrit: helemaal als ik deze toeter aan slinger Wink

Okkie's picture
Okkie (niet geverifieerd)
Kom je net uit de auto, dat

Kom je net uit de auto, dat je zo zuur kijkt?

Maar serieus, welke sterkte heb jij? Ik hoorde dat ze sterker dan -4 afraden terwijl anderen zeggen dat dit geen probleem is. Zelf heb ik ruwweg -7 en -5.

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
Haha, nee... ik dacht: stoere

Haha, nee... ik dacht: stoere helm, stoere zonnebril... daar hoort een 'stoer' gezicht bij Smile

Ik heb -3,25 (beide ogen), tijdens het fietsen valt het 'onscherpe' deel wel mee.

superbeekie ( marcel )'s picture
superbeekie ( marcel ) (niet geverifieerd)
jeejtje!! vette bril:P zon

jeejtje!! vette bril:P zon genoeg momenteel kerel, twoord enkel weer ieje minder de komende dagen heb ik me laten vertellen.... get coool hoor!

superbeekie ( marcel )'s picture
superbeekie ( marcel ) (niet geverifieerd)
zon zat nu kerel

zon zat nu kerel