mei
19

Gisterochtend heb ik m'n auto bij de Kwik-Fit langs gebracht voor een kleine beurt, een nieuwe uitlaat (de huidige was doorgeroest), controle van de remmen en nog wat andere kleine zaken.

Een collega heeft me vanaf de garage opgehaald en aan het einde van de dag ook weer teruggebracht. Toen ik terug kwam waren ze net bezig met de laatste werkzaamheden, 'k moest dus nog even wachten. Maar na 10 min. wachten kwam 'ie eindelijk weer naar buiten rollen. Ik had ondertussen al betaald (bijna 700 euro trouwens, maar ja d'r is wel een boel aan gedaan), dus ik kon zo instappen en wegrijden. Maar na een paar bochtjes kwam ik er achter dat als ik een scherpe bocht maak dat m'n voorwiel nog steeds wat aan sleet. Ik vermoedde dat dit door de 'versleten' remmen kwam, dus mocht het met nieuwe remmen nu niet meer voorkomen. Dus ik terug naar de garage waar ze (gratis en voor niets) de auto nog op de brug hebben gezet om d'r naar te kijken.

Ik moet trouwens nog wel een keer terugkomen, want de APK keurmeester was ziek, dus kan m'n auto niet afgemeld worden. Ze zouden bellen zodra hij weer beter was of d'r een andere was. Nog even 1 a 2 weekjes wachten (kan nog wel, hij's nog geldig tot juli).

Eindconclusie: m'n auto is weer klaar (op de APK afmelding na) en ik ben goed geholpen. Pluspuntje voor Kwik-Fit. Oh ja, d'r zit nu zelfs op het uiteinde van m'n uitlaat zo'n mooi sierstukje, yeah... dat had ik er eerder niet op zitten.

1 reactie

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Ja ik ben toevallig ook net

Ja ik ben toevallig ook net klaar met de uitlaat. Die heb ik nieuw gebruikt vanuit Friesland laten opsturen: Daardoor wel 2 extra verbindingsstukken moeten gebruiken omdat 'ie anders te groot werd om te verzenden!
Nu nog de bijgeleverde trekhaak monteren zodat ik 'n komende verhuizing met m'n eigen Micra'tje zou kunnen doen...
Voordeel is dat je tenminste zeker weet dat achter 't nieuwe achterstukje niet je oude uitlaat schuil gaat!