jun
29

Afgelopen zaterdag ben ik, na m'n eigen roeien, samen met m'n schoonzusje en 2 vriendinnen van haar in een roeiboot gestapt. Het was namelijk 'Partnerdag' bij onze roeivereniging en dat betekent dat je een vriend(in), vader, moeder, broer, zus, etc. mee mag nemen. Gewoon een korte uitleg en dan... hup in de boot.

De dames moesten even wennen aan de boot, die twee dingen wat je in je handen hebt (de riemen) de volgorde van de bewegingen. Maar langzaam maar zeker ging het toch steeds beter. Er zaten stukken in wat heel erg goed ging. Maar bovendien was het erg leuk om te doen... Oh ja, met 2 van de dames ben ik in een C4* geweest en met de andere in een C2*.

Nadat ze samen met andere roeiers in een boot gezeten hebben (50/50) was het tijd om en 1-persoons boot te proberen, een zogeheten skiff. Ik heb het eerst een keer voor gedaan en toen mochten de dames het proberen. M'n schoonzusje ging eerst en ze gilde het uit.... whaaa, dit is eng! Ik heb ze bijgedraaid en loodrecht op het vlot gezet (met de punt richting het vlot dus) en ze wat dingen laten doen, zoals achtjes draaien met je handen. Op die manier probeer ik ze te laten wennen aan de boot. De tweede dame die het probeerde was niet minder problematisch, want ze gilde nog harder. Maar ze was goed bezig en kon zelfs wat haaltjes maken EN ze is zelfs helemaal los geweest van het vlot en heeft een rondje gedraaid. Okay toegegeven... ze is er wel in gevallen, maar dat hoort er bij. Nummer drie was ook aan de beurt en die had ik uitgezet en loodrecht tegen het vlot gelegd toen... plons. Ze lag er in, maar stapte dapper als ze was, gewoon opnieuw in. Poging nummer twee... ik zet de boot uit en... plons alweer. Petje af voor hun doorzettingsvermogen, als complete leek in zo'n wankel ding stappen, goed gedaan dames.

Nadat ze gedoucht hadden en weer droog achter de oren waren sloten we de dag af met een gezellige BBQ. Van al dat buiten en actief bezig zijn krijg je honger. Een hamburger, worstje of andersoortig vlees ging er in als zoete koek (spreekwoordelijk gesproken dan). Iedere gast kreeg trouwens ook nog voor zijn/haar aanwezigheid een leuke presentie, namelijk een rolletje Smarties. En voor de 'winnaar' van de dag was er een speciale prijs... een strand-bal-mep-spel-ding (zie foto). En wie had die prijs gewonnen? Juist, 1 van 'mijn dames'... diegene die er 2 keer ingevallen (en weer ingeklommen is) kreeg de prijs voor haar doorzettingsvermogen.

Een hele leuke dag met veel gastroeiers die allemaal (grotendeels) voor het eerst in een roeiboot hebben gezeten. Zo kweek je toch een beetje 'begrip' voor al die rare hobby's (zoals theatersport, ligfietsen etc.) die ik heb.

1 reactie

Wieneke's picture
Wieneke (niet geverifieerd)
Leuk filmpje Wilfred! Ik wist

Leuk filmpje Wilfred! Ik wist helemaal niet meer dat ik zelf zo gevaren had!