jul
6

De volgende dag was er uiteraard weer ontbijt en nadat ik die verorbert had was het tijd dat ik snel naar de start/finish van de 200 m sprint ging. Ik was ook daar vrijwilliger (lees: alweer baanbewaking, daar konden ze niet genoeg van hebben). Ik was een heel stuk na de finish neergezet om een evt. doorgebroken auto tegen te houden. Daar stond ook al een (officiele) verkeersregelaar (zo eentje met een oranje bedrukt hesje) dus ik had tenminste nog een beetje aanspraak.

Na en tijdje kwam Sherry (uit Ierland) voorbij op een geleende Challenge Hurricane. Ze moest hoognodig plassen (ze was op van de zenuwen) en vroeg of ik wat wist en of ik de fiets even vast wou houden, tuurlijk. 'k Heb haar de juiste kant op gestuurd (naar de bosjes) en terwijl ik de fiets zo vast hield, dacht ik: hmmm, ik kan hier natuurlijk ook eventjes op gaan fietsen. Dus deed ik dat en dat beviel niet zo goed. Het ding maakte namelijk een vreselijk geluid en bij nadere inspectie bleek de ketting van de kettingrol afgelopen te zijn. Ik heb het direct (met enige moeite) verholpen en Sherry was weer helemaal blij... zij kon gaan starten en had nu dankzij mij een iets hogere snelheid.

Aangezien de plek waar ik stond niet helemaal fijn was, zeg maar gerust kloten. Heb ik de echte verkeersregelaar vaarwel gewenst en ben ik naar de finishlijn gegaan, daar bevond zicht namelijk alle actie. De deelnemers zoefden voorbij, de ene nog sneller dan de andere. Er was zelfs 1 gast (Stephen Slade) van 50-plus die met 73 km/h langs kwam (hij heeft ook uiteraard de 1e prijs gewonnen).

3 reacties

Pjotr320's picture
Pjotr320 (niet geverifieerd)
cv wk 2009

Leuk verhaal Smile

XL-Network's picture
XL-Network
Thanx...

Ik was er wel een tijdje mee bezig (ik schat meer dan 3 uur) om het allemaal te schrijven. De video's komen er ook nog aan (voor op in het weekend iig.). Dus blijf hangen Wink

jeanette's picture
jeanette (niet geverifieerd)
respect

Zo, jij hebt je best gedaan, je kunt wel een boek gaan schrijven. Wink Ben benieuwd naar de filmpjes. Als ze op je site staan zal ik niet vergeten te kijken Tongue