jul
12

Vanmiddag ben ik naar m'n broertje geweest om wat dingetjes aan te sluiten etc. Hij heeft namelijk onlangs een huis gekocht en ook de nodige beeld- en geluidsapperatuur. Die moest aangesloten worden en wat doe je dan? Dan vraag je je grote broer.

Eerst hebben we de audioinstallatie gemonteerd (ging vrij makkelijk, een soort van Ikea bouwpakket) en aangesloten en na het testen hiervan hebben we de TV aan de muur gehangen. M'n broertje had op de plek waar de TV komt te hangen een gat in de muur gemaakt, zodat alle stekkers daar doorheen konden. En onder de TV heeft hij zelfs een groot gat gemaakt (wel mooi afgewerkt met plankjes) waar de AV reciever en de TV tuner kan komen te staan. De TV tuner is dezelfde die ik ook heb, namelijk de Humax iHDR-5050C.

Nadat alles aangesloten was was het tijd om alles te testen en het werkte prima ('k had ook niet anders verwacht). Sommige kabels gaat hij nog wegwerken in plinten en zo, maar we hebben het eerst werkend gemaakt, dan kan hij later lekker gaatjes boren en zo. Het leuke is trouwens dat de beide achterspeakers draadloos aangestuurd worden. Dit scheelt weer lange kabels trekken langs plinten en zo.

Nadien nog even gegeten (want van hard werken krijg je honger) en toen weer naar huis gegaan.