jul
11

Afgelopen weekend ben ik naar Tilburg geweest voor Cycle Vision 2009 en daar heb ik een TerraCycle kettingwieltje gekocht. M'n oude wielje was na zo'n 4000 km een beetje versleten (vond ik). Het rubbertje was er vorige week tijdens een schoonmaakbeurt ook al stuk gegaan, dus werd het tijd om 'm te vervangen. Ik heb veel goede dingen gehoord van het TerraCycle kettingwieltje, dus moest ik deze maar eens proberen. Hij was best prijzig (namelijk 79 euro), maar als 'ie doet wat ie moet doen, dan is het het geld wel waard.

Ik heb eerst het oude kettingwieltje verwijderd en de boel schoongemaakt (normaal kom je daar niet goed tussen, vandaar). Het nieuwe wielje geplaatst en wat denk je... hij is smaller dan de oude versie. Op naar de bouwmarkt om de hoek om wat ringetjes te kopen. Op de ligfiets vertrokken en tot nu toe voelde het wieltje goed, maar hij was nog niet helemaal afgemonteerd, eerst wat ringtjes halen. Ik ben de winkel ingelopen, heb ringetjes gezocht en toen ik bij de kassa kwam vertelde ik de man die daar zat... 2 ringetjes 55359 (het artikelnummer). Och, zei de man... neem maar mee. Wow wat een service, heb ik me daar toch weer 18 cent uitgespaard! Buiten aangekomen heb ik de nieuwe ringetjes gelijk gemonteerd en alles zat nu een stuk strakker en vaster in elkaar.

Opweg naar huis deed het nieuwe wieltje goed zijn best. Het is stil, loopt vloeiend en ik heb ook het idee dat de ketting minder hobbelt. Tot nu toe lijkt het een goede aankoop, maar volgende week kan ik meer vertellen. Dan ga ik namelijk weer naar m'n werk. Een wat langere afstand waarbij ik ook m'n klikschoenen bij aan heb.

TerraCycle kettingwiel monteren (oud wieltje verwijderd) TerraCycle kettingwiel monteren (oud en nieuw wieltje)

TerraCycle kettingwiel monteren (nieuw wieltje geplaatst 1) TerraCycle kettingwiel monteren (nieuw wieltje geplaatst 2)

Onderhoud / kosten: 
TerraCycle kettingrol