aug
29

Vanochtend ging om 8:00 uur de wekker, ik was namelijk van plan om weer eens te gaan hardlopen (oefenen voor de 4 mijl van Groningen). Nadat ik een kom met Brinta FruitFit opgepeuzeld had was het tijd om te vertrekken. Ik was van plan om rustig aan te beginnen met een half uurtje rustig lopen. Ik al een aantal weken last van m'n achillespezen (lees: Wuppertal 2009 en Rondje IJsslemeer), dus wou ik vanochtend kijken hoe het ging.

Om even voor 9 uur ben ik vertrokken en al snel bleek dat m'n achillespezen nog niet 100% hersteld waren want bij het eerste stukje (rustig) rennen begon ik ze al pijnlijk te voelen. Dan maar rustig aan een stukje lopen, was m'n gedachte. Ik heb het een paar keer tijdens het rondje nog geprobeerd, maar het ging niet goed. Het heeft ook een voordeel dat je niet hard kan lopen... je ziet meer. Zo zag ik oa. verschillende naaktslakken over het fietspad lopen en een regenworm. Die worm heb ik even geholpen naar de overkant, voordat 'ie platgetrapt/-gereden werd. Een stukje verderop kwam ik ook een heel klein groen kikkertje tegen... midden op de weg. En voordat 'ie doodgereden werd, heb ik m'n maar in de berm gezet. En nee, 'k heb 'm niet geprobeerd te kussen om te kijken of het een prins(es) was. Toen ik aan de laatste 2 km begon keek ik naar rechts waar ik vandaan kwam en zag daar een halve regenboog (een ondergewaardeerd natuur verschijnsel, naar mijn idee). Totaal heb ik een klein uurtje gewandeld en zo'n 5,8 km gelopen.

Maar om nog even kort terug te komen op m'n achillespezen. Ik denk dat ik deze week maar even contact op neem met de huisarts, even kijken wat zij er van vind. Ik denk dat ik al weet wat ze gaat zeggen: rust... veel rust nemen. Hmmm, zal voor deze actieve jongen niet meevallen denk ik. Ook as. maandag maar even met de collega babbelen over m'n deelname aan de 4 mijl... misschien dat ik m'n plekje wel af sta aan iemand anders. Ik denk niet dat het in 6 weken, want dan is de wedstrijd, goed genoeg genezen is dat het gaat lukken (binnen de 30 min. lopen is m'n doel). Misschien was ik gewoon te vroeg begonnen en heeft het meer tijd nodig om te 'genezen'.