aug
24

De dag vorderde al aardig en we begonnen al een beetje honger te krijgen. Het eerste dorp wat we tegen komen gaan we wat eten, werd er vanuit de groep geroepen. En laat dat nu net zo'n 30 kilometer verderop in Medemblik zijn. Enfin, een uurtje later en nog wat hongeriger kwamen we aan waar we na enig heen en weer te hebben gereden uiteindelijk bij de plaatselijke pannenkoekenboer zijn gaan zitten. Zo'n heerlijke pannenkoek met appel, ananas, spek, rozijnen etc. (uiteraard niet alle ingrediënten bij elkaar maar een combi) gaat er samen met een groot glas cola wel in, we hadden onze suikers wel nodig. 'k Heb trouwens onderweg nog een pakje Dextro Energy verdeeld in de groep, iedereen had wel zin in zo'n suikerstaafje. Voor vertrek nog even m'n waterzak van 3 liter bijgevuld, hij was zo'n beetje helemaal leeg (in totaal die dag heb ik die dag zo'n 5 a 6 liter water naar binnen gewerkt).

Zo'n 2,5 uur later was het alweer tijd voor een 'cola-pauze', zoals Jos het noemde. We hebben eetcafé De Zuiderzee in Edam even op een terrasje gezeten en hebben ons op onze wenken laten bedienen. Victor bedacht zich toch om zich maar even in te smeren (tegen 17:00 uur) omdat hij een wat branderig gevoel had, hmm... beetje aan de late kant (zoals op de foto te zien is), maar beter laat dan nooit. En nadat we ook deze (laatste grote) pauze gehad hebben was het tijd om ons richting de grote stad Amsterdam te begeven. We zijn de brug bij het Buiten-IJ overgestoken om vervolgens via de schitterende Nesciobrug het water over te steken. Bij Muiden lag voor de tweede keer binnen een uur de ketting van André's Raptobike er af. Er werden al grapjes gemaakt of hij z'n fiets niet in wilde ruilen voor een M5, maar als je dan als reactie krijgt: "jammer van die draaicirkel van de M5", dan wordt de bal gewoon weer teruggekaatst.

Na Muiden zijn we via de A6 het water overgestoken om ons weer op het stukje 'nepland' (wat eerst zee was) te begeven. Voor ons (Jos, Victor en ikzelf) nog zo'n 30 kilometer en voor de rest ongeveer 50. De zon begon inmiddels al weer onder te gaan (wat trouwens mooie plaatjes oplevert) en het begon ook een beetje af te koelen. De planning was om ongeveer om 19:30 uur terug te zijn, was Jos z'n berekening, maar volgens mij zou het minimaal 20:00 uur worden. Uiteindelijk zaten we er beide naast want het was 20:25 uur toen we eindelijk af mochten stappen en konden gaan douchen. Maar zover was het nog niet, want we moesten eerst nog een stukje fietsen en toen ook dat gedaan was hebben we (op het punt waar wij afsloegen en de rest door zou fietsen richting Lelystad) afscheid van elkaar genomen en de 'organisatie' bedankt voor deze super mooie tocht. Het was zwaar, maar ook zeker de moeite waard. De volgende afstand wordt 400 kilometer...?

GPS tracks: 
Rondje IJsselmeer

1 reactie

Dirk Drost's picture
Dirk Drost (niet geverifieerd)
Mooi verslag

Mooi verslag Wilfred. Leuk om door te mailen, hoef ik zelf het hele verhaal niet te typen. Dat het traplopen "the day after" wat lastig ging klinkt me bekend in de oren. Ging bij mij ook niet helemaal soepel, in mijn geval erg moeie knieën (ik liep als een 80 plusser....). Enige nadeel van de rit is wel dat ik nu met die 400km op 1 dag in mijn hoofd loop Smile
Wel het trainen nog een beetje opvoeren voordat dat gaat gebeuren!