sep
27

Vandaag was er omstreeks half drie een stroomstoring. Eerst dacht ik nog dat het m'n eigen stoppen waren (had ik wel eens eerder gehad, vandaar), maar toen ook de onderbuurman en even later dan buurman aan de linkerkant naar buiten kwamen was het duidelijk dat het niet alleen mijn huis was. Dus ik bellen met Enexis, de beheerder van het netwerk, kreeg ik op een bandje te horen dat ik het later maar even overnieuw moest proberen. Ik vermoed dus een wat grotere storing, aangezien de 'lijnen bezet zijn'.

Om mezelf toch maar nuttig te maken heb ik besloten om het filter van m'n aquarium maar eens schoon te maken, dit 'vervelend' klusje was al een tijdje niet gedaan. Sinds dat ik hier woon heb ik een aquarium (Jewel Vision 260) en daarin zwemmen verschillende vissen, zoals: 3 diamant manen, diverse kardinaaltjes, nog wat andere vissen (waarvan ik de naam zo niet meer weet) en 2 algeneters. Tijdens het schoonmaken (water verversen, algen verwijderen etc.) kwam ik er achter 1 van de algeneters overleden was. De vis heeft het toch nog vrij lang overleeft, zo'n 2 jaar (toch goed voor zo'n kleine rakker). Binnenkort nog maar eventjes langs de viswinkel in Groningen om een vervangende schoonmaker te kopen en er moet ook nog wat voer bij komen, m'n huidige voorraad begint op te raken.

Ondertussen had ik nog even met Enexis gebeld om te informeren naar de storing en op een bandje werd gemeld dat de storing rond 17:00 uur opgelost zou zijn. Dat ging dus nog wel 1,5 uur duren, tijd dus om wat te gaan lezen. Maar net op het moment dat ik het boekje paktje... ploef, daar was de stoom weer. Al met al heeft het er een dik uur uit gelegen, schade: een vis-cuisine (nee, niet eentje uit het aquarium). De oven hield er halverwege het bereiden mee op.