okt
6

Het is allemaal begonnen op de heenreis van het weekje Wuppertal. Daar had ik na de eerste 200 km last van m'n rechter-achillespees en de dag erna a 150 km heeft niet veel goeds gebracht en ook m'n linker-achillespees was toen geblesseerd. Zo'n beetje de hele week heb ik 3 keer per dag 400 mg ibuprofen geslikt om de zwelling (ze waren namelijk ontstoken) en de pijn te verminderen. Dit is gelukt, maar meneer moest ook nog weer naar huis, dus... Enfin, wil je meer weten over het hele verhaal, lees dan even Wuppertal 2009.

Sinds eind juli dit jaar heb ik dus last van m'n achillespezen (vooral m'n linker) en daarvoor loop ik nu bij de fysiotherapeut. Tijdens m'n dagelijkse bezigheden had ik er niet veel last van maar met lange afstanden fietsen of bijvoorbeeld hardlopen lukte het niet. Vandaar dus dat ik na lang wachten, wikken en wegen langs de huisarts ben gegaan en die heeft me doorverwezen.

Inmiddels was het vanochtend m'n 3e keer en vandaag werd het tempo goed opgevoerd, de oefeningen werden namelijk iets zwaarder en langer. Ook was er nog wat huiswerk wat thuis gedaan moet worden. Zo is er 2x 15 keer met de tenen op de trap omhoog en omlaag en 2x 15 keer de 'squat' (voor de balans, dus zonder de gewichten). Ik zal er elke avond dus aan moeten geloven voordat ik naar bed toe ga. Ah, well... als het betekent dat ik volgend jaar de 4 mijl van Groningen en lange ligfiets-afstanden (en wedstrijden) kan doen, dan heb ik het er wel voor over. Dit jaar (as. zondag is het namelijk al) kon ik namelijk niet meedoen vanwege deze blessure. Zoals Barry Stevens altijd al zei: "Vooral doorgaan!".

2 reacties

John's picture
John (niet geverifieerd)
achilles

Ben bekend met de achillespeesblessure, kwam bij mij doordat de trapas van mijn ligfiets te ver weg stond.
Als die niet goed staat kun je oefenen tot je een ons weegt, klachten komen dan terug.

Beterschap

John

XL-Network's picture
XL-Network
Trapasafstand

Ik kan met m'n hak nog redelijk goed bij de pedalen (lees: kan 'm d'r tegenaan leggen), maar 'k zal eens kijken of 'ie ook dichterbij gezet kan worden. Dit zou idd. een goede oplossing kunnen zijn tegen herhaling.