nov
12

Zo'n 3 weken geleden bij DealExtreme besteld en vandaag ontvangen: een V-SUN 3338 GPS/GSM tracker. Maar wat is het en wat kun je er nu mee? Nou, het apparaat bestaat eigenlijk uit twee delen. De GPS ontvanger en een GSM module. Met het eerste kun je je huidige positie bepalen en met het tweede (het GSM gedeelte) heb je verbinding met de grote boze buitenwereld. Je kan de huidige positie opvragen door middel van een SMS naar het apparaat te sturen, maar je kan 'm ook zo instellen dat hij elke x seconden z'n data via een GPRS verbinding naar internet verzend, zodat deze bijvoorbeeld op een kaart getoond kunnen worden. Dankzij een medeligfietser (Pieter Jan) ben ik op dit apparaat gekomen en ik gebruik momenteel ook zijn service om de gegevens naar een website toe te sturen.

Maar waarom heb ik nu zo'n ding gekocht? Nou, straks als m'n nieuwe ligfiets klaar is stop ik hem daarin, zodat ik ten alle tijden kan zien waar m'n fiets is. Nu zul je zeggen: maar dat weet je toch, je bent er toch zelf bij. En dan zeg ik: ja, op zich wel, maar hij kan ook een keer gejat worden en dan weet ik precies waar hij is. Tevens is het wel leuk voor jullie, de bezoekers van m'n website, je kan dan ten alle tijden zien waar ik ben.

Voor nu laat ik de data (tijdelijk) doorsturen naar de site van POI66, maar later zal dit allemaal in m'n website geïntegreerd. Vanaf dat moment zal de tijdelijke link ook niet meer werken.

UPDATE: De site van POI66 wordt niet meer gebruikt (was toch een 'crap' ding), kijk nu op mijn eigen GPS tracker pagina om te zien waar ik me bevind.

Blogberichten: 
Waar ben ik?
Blogberichten: 
Diverse updates
Onderhoud / kosten: 
V-SUN 3338 GPS/GSM tracker