nov
2

Afgelopen weekend was het weer zover, het bedrijfsuitje van m'n werk. Dit keer zijn we naar The Lake Cabin geweest, een Canadese boomstammen stijl groepsaccommodatie bij het Ermerstrand. Het was eerst de bedoeling dat ik met de ligfiets die kant op zou gaan, maar vanwege de aanhoudende problemen met m'n achillespezen en het feit dat ik afgelopen dinsdag weer begonnen ben met indoor-training (van het roeien), ben ik toch maar met een collega meegereden. Eenmaal aangekomen op plek van bestemming bleek de locatie echt super te zijn. Het was een echt groot 'huisje' met een groot plein er bij (voor een kampvuur) en op steenworp afstand van het strand.

Na aankomst hebben we de spullen op onze kamers gelegd, de bedden opgemaakt en ons richting de eetgelegenheid begeven. Daar wachtte ons een 'spookmaal' (aangezien het Halloween was). Nou ja... spookmaal, ze hadden het in ieder geval leuk aangekleed. Het eten was gewoon een lopend buffet met van alles en nog wat (erg lekker, maar soms een beetje koud). Na het eten was het tijd voor de spooktocht. We werden in 7 groepen van ongeveer 6 a 7 personen per groep verdeeld en iemand kreeg een GPS (Garmin eTrex) in handen geduwd (ik dus). De bedoeling was om van waypoint naar waypoint te gaan en daar de vragen te beantwoorden die in de witte kokers zaten. Maar aangezien het Halloween was waren er op de route allemaal 'spoken' gesignaleerd. Zo kwamen we oa. bijeen 'spook langs die zich verschanste onder een plastic zijl en iemand die had zich verhangen. M'n collega dacht dat het een pop was, maar zodra diegene dichter bij kwam, bewoog de 'pop' met als gevolg dat 'ie zich wild schrok. Het meest enge was onze laatste waypoint, d'r zat een grootte dikke hond in een hok en ineens vanuit het niets kwam een man met een hockeymasker en een (echte)kettingzaag op ons af stormen. Hij begon bij een aantal mensen de benen er af te zagen, maar gelukkig voor hen zat er geen ketting op het ding.

Daarna was het tijd om, onder het genot van een drankje, lekker te relaxen en kletsen. Voor mij werd het niet zo laat (rond 2:00 uur lag ik in m'n bed), maar voor sommige werd het al weer bijna licht. De muziek bonkte de hele nacht zo'n beetje door en op zich is dat niet erg, maar als je aan de andere kant van de muur op zo'n 5 meter afstand van de speaker slaapt betekend dat niet veel goed's voor je nachtrust. Tegen 4:15 uur werd ik weer wakker en besloot er heen te gaan om d'r wat van te zeggen. Op het moment dat ik de slaapzaal uit liep kwam ik onze creatief directeur tegen en hij zei (op m'n verzoek of het zachter kon): "dat ga ik voor jou regelen". En ja hoor... een paar minuten later was het uit... geen bonk bonk meer te horen. Ik kon dus weer rustig gaan slapen. Totdat het ongeveer 5:30 uur was en ik weer wakker was van de harde muziek. Ik besloot er weer uit te gaan en d'r wat van te gaan zeggen. Ook dit hielp enigszins, maar de muziek was nog steeds goed hoorbaar. Een poging om te gaan slapen lukte dus ook niet en zodoende ben ik rond 6:00 uur kwaad de zaal binnen gelopen, heb alle stekkers uit het mengpaneel getrokken en ben toen weer naar bed gegaan. Zo... rust!

's Ochtends was het eerst tijd voor ontbijt en voor goed wakker worden, nou ja... wakker blijven. Gelukkig zat ik in de 2e groep om te gaan paintballen, we waren dus om 13:00 uur aan de beurt. Voordat we begonnen nog lekker geluncht, heerlijk broodje kroket met mosterd. De vorige keer dat ik gepaintballt heb was dat binnen in een oude verlaten fabriek in Groningen. Probleem daarbij was dat de vloer op sommige plekken spekglad was geworden door de verf uit de balletjes. Gelukkig gingen we vanmiddag in de natuur knallen, een eiland helemaal voor ons. Leuk want dan heb je een beperkt gebied. We hebben in totaal 4 potjes gespeeld, eerst een CTF (Capture the flag) waarbij het gele team (waar ik in zat) de vlag, daarna hetzelfde maar dan andersom. Het eerste potje ging ook behoorlijk goed. Ik had er zo'n 4 a 5 afgeknald voordat ik zelf de klos was. Het tweede potje ging ook goed, want ik was bezig met helemaal langs de zijkant / waterkant te tijgeren om zo aan de achterkant van de bunker te komen waar de vlag zat. Helaas kwam er iemand van de tegenpartij aanlopen (moest terug op z'n wapen bij te vullen) en die verklikte me. Gelukkig heb ik wel iemand uit de bunker uit kunnen schakelen voordat ik uitgeschakeld werd. 'k Werd wel goed op m'n rechterduim geraakt. Het derde potje was hetzelfde als 1 en 2, maar dan hadden beide teams een vlag. Het laatste potje was team-deathmatch, waarbij het ging om de last-man-standing. Helaas lag ik er, nadat ik een heel stuk door een greppel getijgerd had afgeknald. Nou ja... volgende keer beter. Gelukkig, maar stiekem ook wel een beetje jammer, geen blauwe plekken opgelopen.

Bij terugkomst van het paintballen heerlijk gedoucht en toen wat gechilld, wachten totdat het eten klaar was, want we gingen namelijk BBQ'en. Een grote pan boven een vuur (dus eigenlijk geen echte BBQ, maar okay) waar het vlees op gedeponeerd kon worden. D'r was voldoende ruimte wat heel prettig was, maar helaas ging hiet niet al te hard en moesten we lang wachten totdat het gaar was. Maar afgezien dat het wat langer duurde smaakte het prima.

Na het eten lekker uitbuiken, nog even een potje pokeren (1x raden wie er als eerste uit lag) en een uurtje rond het grote kampvuur gezeten. Blokjes hout er op gegooit en ze symbolisch een naam gegeven, zoals bijvoorbeeld: dit zijn alle klanten die niet betalen (hup, blokje d'r op) of ons urenregistratie systeem (wat niet altijd even fijn werkt). Daarna nog even tv gekeken (meer uit verveling) en uiteindelijk rond 0:00 uur naar bed gegaan, hopende dat ik deze nacht meer slaap zou krijgen.

Gelukkig viel het met de herrie erg mee en werd ik 's ochtends goed uitgerust wakker en na het verorberen van het ochtendvoedsel was het tijd om de boel op te ruimen. De keukenvloer heeft, dankzij mij, nog nooit zo geschitterd. Spulletjes ingepakt en weer koers gezet naar huis. Een leuk weekend, maar 't kost je wel behoorlijk wat energie... een weekendje met collega's Wink. Maandagochtend had onze algemeen directeur nog een leuk verhaaltje opgeschreven, de conversatie tussen hem en z'n kinderen toen hij weer thuis kwam. Ik zal eens kijken of ik deze nog los kan peuteren.

UPDATE: het verhaaltje is boven water.

K: Pappa, hoe was je schoolreisje?

P: Nou het was eigenlijk geen schoolreisje maar een reisje met mijn collega’s.

K: Dus het was eigenlijk een werk-reisje?

P: Neeee zo erg was het nou ook weer niet. Integendeel, het was zelfs erg leuk.

K: Wat heb je dan allemaal gedaan?

P: Eerst een hele dag vergaderd met 5 collega’s die net als papa een beetje baas zijn. Hebben we goede dingen afgesproken over de toekomst van <theFactor.e> , toen kwamen de andere 50 vrienden, hebben we gegeten en daarna een Halloween-tocht gemaakt waarbij we belaagd werden door spoken, heksen, boeven en een man met een motorzaag.

K: Vond je dat niet eng?

P: Welnee. Pappa wist wel dat dat allemaal nep was. Dat had Ingeborg hem allemaal al lang verklapt. Bovendien hadden we genoeg drinken bij ons voor onderweg. Daarna gingen we vuurtje stoken, liedjes zingen, pokeren, bier drinken en heel heeeel laat naar bed.

K: Hoe laat dan?

P: Half 7

K: Half 7?? Dat is juist super-vet-vroeg! Zo laat eindigen onze feestjes ook altijd! En wat deden jullie de volgende dag?

P: Direct na het ontbijt begonnen we eerst met voetballen.

K; Gaaf! En? Heb je gewonnen?

P: Tuurlijk! Papa wint toch altijd. Het ging er wel hard aan toe en pappa is wel heel blij dat ene Johan hem niet doormidden heeft geschopt. Vandaar dat het vooral ook voelde als een overwinning. En we zijn ook nog oorlogje gaan spelen met echte geweren en uniformen. Papa houdt daar eigenlijk niet zo van maar toen hij eenmaal bezig was heeft hij wel heel wat van zijn collega’s afgeknald.

K: Jeetje! Maar dan bleven er dus nog maar weinig mensen over voor de rest van het schoolreisje?

P: Nee dat kwam door heel andere dingen. En trouwens, dat afknallen was natuurlijk ook hartstikke nep. Die kogels bleken gewoon verfkogels te zijn!! Dat was balen! Maar ondanks dat wist het team van papa onder leiding van sergant Henk, weer te winnen. Papa heeft een geweldig weekend gehad.

K: Kreeg je nog een zakje snoepjes mee?

P: Nee, wel een fles ketchup, pijnboompitten., basilicum, wijnazijn en een pot feta-kaas.