nov
22

Tijd voor een weekendje zingen en improvisatie op De Kwartjesberg in Drouwen. Cathy Brouwer (van Kameleon uit Groningen) had namelijk de draad van de Zingpro weer opgepakt. Maar wat is nu precies Zingpro...? In de inleidingsbrief was het als volgt omschreven: "Een leuk weekend waarbij de workshops ingaan op het spelen / zingen van muzikale scènes en bij zang in het algemeen. Leer (meer) over je eigen stem, samenzang, muziekstijlen en refreintjes. Als cadeautje leer je nieuwe mensen kennen.". Allemaal heel erg leuk en bij deze dus een verslagje van het afgelopen weekend.

Vrijdag, na m'n werk, ben ik door een collega gedropt in de Parkweg, want daar was een mede-theatersporter die me meenam naar Drouwen (m'n auto was/is stuk, vandaar dat ik een lift nodig had). Hij moest nog even z'n spullen inpakken, dus kon ik op de bank even een stukje literatuur lezen (een psychologisch magazine). Even later kwam d'r nog een theatersporter (die ook mee ging) en met z'n drietjes zetten we rond 18:45 uur koers richting De Kwartjesberg. Onderweg hebben we nog liedjes geraden (nou ja, ik dan)... de meeste kende ik niet (wat uitzonderlijk is), maar het was wel een leuke rit. En nadat we vlak bij de plek van bestemming gepind hadden waren we er (iets van 45 min. rijden). Nadat we met de meeste mensen kennis hebben gemaakt heb ik het eten wat ik die ochtend heb staan koken opgewarmd. De eerste avond was namelijk een bring-you-own-food avond. Ik had lekkere aardappeltjes, groente en 3 karbonades klaargemaakt. Het idee was dat je voor 2 personen zou koken, zodat iedereen van iedereen z'n eten kon genieten. Ik heb een deel van mijn eten afgestaan aan de chauffeur.

Na de maaltijd was het zo tegen 20:00 uur tijd voor het inzingen. Onder leiding van José Zwerink en Geert Polman (op piano en accordeon) gingen we een aantal liederen zingen om d'r lekker in te komen. Toegegeven het ging er soms hard aan toe (qua volume dan), maar het was wel gezellig. Van Duitse slagers, naar Afrikaanse nummers naar de Klok van Arnemuiden... alles kwam langs. Na het zingen was het tijd voor lekker relaxen, kletsen (ik kende ongeveer een derde van de mensen van naam en/of gezicht), dansen en meer van dat gezelligs. Ik heb het niet al te laat gemaakt (rond 1:00 uur lag ik in mijn bed, die trouwens prima lag).

6 reacties

Mo the Cat!'s picture
Mo the Cat! (niet geverifieerd)
u was niet de enige zoetewittewijnzuiper

Yo Wilfred,

leuke blog! ik wacht nog met smart op de foto's Wink oja, en zoals mn onderwerp/titel zegt: ik dronk ook zoete witte wijn, ....dus het zou nog wel eens optie 2 kunnen zijn Wink haha!

rust lekker uit, voor zover dit lukt, en tot theatersports/zings! Smile

Greetz, Monique

Mathilde's picture
Mathilde (niet geverifieerd)
Dag Wilfred, Super leuk

Dag Wilfred,

Super leuk verhaal. Haalt mij weer helemaal terug naar het heerlijke weekend.

Groetjes Mathilde

XL-Network's picture
XL-Network
Graag gedaan!

Hey Mathilde,

Graag gedaan hoor... 't is wel eventjes werk om zo'n verhaaltje te typen (ik schat zo'n 1,5 uur). Maar het is de moeite wel waard. 'k Wacht alleen nog op wat foto's...

Wilfred

Jacob's picture
Jacob (niet geverifieerd)
gelukkig is er ook film

Ben al ff aan het grasduinen geweest in de film footage. Hehe dat was een leuke zondagmiddag. Zal kijken of ik op termijn wat kan gaan publicieren. Natuurlijk afgesloten van de buitenwereld Tongue

XL-Network's picture
XL-Network
Afgesloten???

Ik ben ook zeer benieuwd naar het filmmateriaal... Kijk, voor sommige dingen is misschien beter dat het niet naar buiten komt, maar voor sommige dingen is het juist wel weer leuk.

Als je 't klaar hebt, dan hoor ik het wel... can't wait!

Jacob's picture
Jacob (niet geverifieerd)
op verzoek

yup op verzoek zal ik het niet zonder pardon op het internet dumpen. Kunnen we later wel kijken of we selecties op het wilde weide web te dumpen Tongue