jan
15

As. zondag start vanuit Assen de Noordelijke velomobieltocht en ook ik zal daar ook aan de start verschijnen. Niet met m'n eigen Mango (die is nog niet klaar), maar met de proefrij Mango. Vanavond ben ik langs de Ligfietsgarage Groningen gegaan om de trap afstand tot de pedalen en zo in te stellen, dan hoeft dat zaterdag niet meer gedaan worden. Morgen zal Arjen de fiets bij mij thuis langs brengen, zodat ik vanaf huis kan starten (zonder dat ik die dag van de tocht nog langs Groningen moet). Kortgezegd: prima service!

Terwijl ik daar was riep David: volgens mij staat jou zwarte Mango in de werkruimte, wil je even kijken? Nou en of ik dat wil...! In de body waren al diverse gaten geboord en verstevigingspunten gemonteerd. Ik heb hem ook even op kunnen tillen en het weegt echt niets. Dat zal wel anders zijn zodra het frame, de wielen en overige dingen er in zitten. Maar dan nog, zal het ongeveer 32 kg zijn (vind ik ook nog vrij licht voor zo'n "groot" ding).

Mijn Sinner Mango+ (body)

Mijn Sinner Mango+ (body)

Na het bekijken van m'n fiets en het instellen van de proefrij fiets zag ik een Ekoi Casques Velo Urbain CITY E+ Ecran Clair liggen. Ik had Peter daar al eens eerder over gehoord en het was volgens hem wel een fijne helm. Gelijk maar even aangeschaft en ik kreeg er zelfs nog een gratis paar handschoenen bij (van hetzelfde merk). Ze zijn een tikkeltje te groot, maar ik zie wel even hoe dat in de praktijk is. Doordat er op de helm een vizier op zit blijft de wind goed uit je ogen en je oren, waardoor je een plezierigere rit krijgt. Zondag zal blijken of het beloofde met de realiteit overeen komt.

Ekoi Casques Velo Urbain CITY E+ Ecran Clair

Blogberichten: 
Fietsen in de sneeuw