feb
7

Dat werd er vandaag bij de koffie/thee geserveerd in Café Vriezerbrug. Het is namelijk traditie dat als er een nieuwe fiets 'geboren' is dat er dan getrakteerd wordt. Om half 10 werd ik verwacht bij het café, maar dat viel nog niet mee. De dag ervoor hadden we 's avonds een theatersportwedstrijd in Krimpen a/d IJssel tegen de Impromaniacs. Heel leuk en gezellig allemaal (we hebben super gespeeld en gelukkig ook nog met 49-61 gewonnen). Maar dat betekende wel een kort nachtje en rond 2:00 uur waren we weer terug in Groningen. Daarna moest ik nog naar huis toe fietsen (leuk, maar na een lange drukke avond wordt je daar ook wel wat moe van). Al met al was het dik 3:00 uur voordat ik in bed lag. En aangezien de wekker om 7:30 uur al weer ging betekende dat zo'n 4 uurtjes slaap... en dat ik nu (op moment van schrijven) goed merkbaar. Nou, maar even snel doortypen en daarna lekker liggen.

Er waren in totaal 7 rijders naar het Vries gekomen voor de traktatie (de fiets, maar ook het beschuit). Na het betalen van de koffie en thee stapten we allen in onze trapauto's en vertrokken we. Wel met z'n vijven aangezien twee van de groep weer terug naar huis gingen (1 had er al zo'n 40 km op zitten). Het fietsen ging prima alleen lag er zo hier en daar nog een verdwaald bultje sneeuw, wat inmiddels in een ijzige massa veranderd was. Een kwestie van goed doortrappen of rustig aan doen (afhankelijk van de hoeveelheid en hoedanigheid van de massa).

Halverwege zijn we op een met ijs bedekte weg gestopt voor een pauze. En terwijl we daar zo stonden kwamen er 3 paarden heel nieuwsgierig kijken wat daar allemaal te zien was (en of we ook iets lekkers bij ons hadden). Wel grappig, want meestal zijn paarden niet zo gek op ligfietsers (en al helemaal niet op velomobielen). Tegen het einde van de tocht ging de groep zich splitsen in 3 mensen die richting Assen gingen en 2 die naar Groningen vertrokken. Met Anton ben ik dus nog even een stukje mee gefietst in plaats van de kortste route naar huis te nemen. De heenweg kwam ik hem ook al tegen bij de rotonde noordelijk van De Punt.

Update: David had ook nog een filmpje gemaakt

2 reacties

Pjotr320's picture
Pjotr320 (niet geverifieerd)
slaap en gelijkenis

Ach, 4 uur slaap, je kon direct weer liggen..... flauw

Jouw 2e en 3e alinea lijken op stukjes van mijn blog, grappig Smile

Groeten,

Peter

XL-Network's picture
XL-Network
Well duh...

Dat de verhaaltjes op elkaar lijken komt vermoedelijk doordat we, ehhh, hoe zal ik het zeggen, hetzelfde stuk gefietst hebben Tongue.

PS. Filmpje komt er aan (is wel leuk geworden). Hij is gemonteerd en ik ben nu nog even bezig met beeldstabilisatie. Daarna renderen en uploaden naar YouTube. Stay tuned.