feb
27

In navolging van Wat een drama en Nog meer drama heb ik nu een mini-drama, maar hoofdzakelijk goed nieuws. De afgelopen winter kon er vanwege al dat ijs niet geroeid worden, maar vandaag is het dan eindelijk zo ver... het roeiverbod is opgeheven en er kan weer naar hartenlust geroeid worden. 's Ochtends rond even over 10 vertrokken in de leenfiets (m'n eigen velomobiel stond nog bij de ligfietsgarage vanwege een 'oeps' momentje, zie vorig bericht) en na een kopje thee en een stuk notenkoek de boot in het water gelegd en roeien maar! Bij terugkomst nog even een lijstje van wedstrijden doorgenomen toen ik m'n e-mail controleerde. Hey, een mailtje van Harma van de ligfietsgarage... m'n fiets was alweer klaar (had Jan gedaan). Of ik vanmiddag langs kon komen?

Na het roeien eerst nog even langs de MacMe geweest om de nieuwe Apple Magic Mouse op te halen, m'n huidige Mighty Mouse heeft zo'n scrollbolletje bovenop die zo af en toe de geest gaf (problemen met stofophoping). Vanochtend gaf hij er weer eens de brui aan, grrr. De nieuwe muis heeft geen knopjes, scrollwieltjes en meer van dat soort onzin, maar een aanraakgevoelig gedeelte waardoor je ook kan scrollen, swipen en meer van dat soort koele dingen kan doen.

Bij de ligfietsgarage heb ik de spullen overgezet naar m'n eigen fiets en is de nieuwe situatie wat betreft de stuurstang goed bestudeerd. Normaal loopt de kabel binnendoor, maar omdat er een bout door de stuurstang heen zit is dat niet meer mogelijk. Jan heeft de kabels netjes onder langs de stuurstang weggewerkt. Misschien iets minder mooi, maar het werkt wel. Ook is de onderkant van de body (aan de binnenkant) tegen het verstevigingsstuk (tussen de wielen) vast gekit. M'n broertje heeft afgelopen zondag m'n fiets ook even geprobeerd (met mijn toestemming) en bij het uitstappen heeft hij waarschijnlijk met z'n hak op de body gestaan en zijn body en verstevigingsstuk van elkaar gescheiden. De fiets voor het rolluik geplaatst, ingestapt om te vertrekken, toen ik me ineens herinnerde dat m'n SPD's ook nog even wat minder strak gezet moesten worden (ze staan nu te strak voor mijn doen). Jan pakte een inbussleutel en ik heb ze helemaal op de lichtste stand gezet. Nog steeds strak genoeg om niet je knie tegen je neus te krijgen, maar licht genoeg om makkelijk uit te klikken. Nu was het echt tijd om te vertrekken.

Onderweg naar huis nog even langs de Okaphone (een soort onderdelensuper) geweest voor een mini-USB verlengkabel. M'n recent gekochte speakers moeten een iets langer kabeltje hebben. Nu moet ik telkens de stekker in 1 van de speakers doen en het mooiste is als de kabels netjes weggewerkt zijn. Helaas hadden ze niet zo'n kabel liggen en ben ik alleen naar huis gegaan met een (normale) USB verlengkabel van 1,8 meter. Nog maar eens op conrad.nl speuren of ze dat misschien wel hebben. 'k Had al wel gezien dat ze een USB 3D-hoekstekker hebben. Da's ook handig aangezien mijn velomobieltas tegen de onderkant van het dashboard aan zit (precies waar de USB aansluiting ook zit).

Eenmaal thuisgekomen zou ik zoals gebruikelijk weer de kilometerstanden etc. opschrijven, ware het niet (en nu komt het mini-drama om de hoek kijken) dat ik m'n fietscomputer vergeten was mee te nemen. Nou ja, vergeten... ik had er niet op gerekend dat de fiets vandaag al weer klaar zou zijn. Ik heb met Google Maps de gereden route zo nauwkeurig mogelijk nagelopen en hiermee de afstand berekend. 'k Zal er misschien een paar honderd meter naast kunnen zitten, maar dat boeit niet zoveel. Gewoon naar beneden afronden, dat is het meest eerlijk.

Onderhoud / kosten: 
Stuurstang vastgezet