feb
20

Vanochtend om half 9 ging de wekker weer. En voor een zaterdag is dat voor de meeste mensen vroeg. Voor mij valt het gelukkig wel mee. 'k Had gisteravond al de spulletjes klaar gelegd, de kleding gewassen (zodat het toch nog een beetje fris was) en voor de zekerheid nog even een GPS track in de ontvanger gezet. Wat ging ik doen? Ik ga naar m'n ouders toe, zodat ze Velox Incendia (m'n nieuwe velomobiel) kunnen bekijken, oh ja, en voor de gezelligheid Wink.

Tegen half 10 zat alles in de fiets en was ik klaar om te vertrekken. Zo'n 55 km had ik voor de boeg en het had die avond gesneeuwd waardoor de fietspaden weer voorzien waren van een paar centimeter sneeuw. Geen probleem om op te fietsen, maar als ze schoon zijn gaat het makkelijker en sneller. De eerste helft van de route (tot ongeveer De Punt) was bekend, maar daarna moest ik zo af en toe toch op de GPS kijken. Ging allemaal prima en ik heb geen grote blunders gemaakt. Wel is het verkeer duidelijk nog niet gewend aan een velomobiel op de 'gewone' weg (in plaats van het fietspad). Bij de rotonde vlak bij de afslag A7 in Hoogkerk kwam er een stadsbus van rechts die het blijkbaar niet leuk vond dat hij voor mij moest remmen. Dit maakte hij onder andere duidelijk door te toeteren, en ook bij het inhalen (op het stuk erna) toeterde hij nog even. Je kan dan als fietser boos worden (vanwege het onbegrip), maar ik zwaai dan meestal vriendelijk. Leuk als mensen je groeten Cool.

Voor de rest was de rit naar m'n ouders niet zo spannend, alleen ligt er bij mij thuis in Noordhorn veel meer sneeuw dan bij m'n ouders in Stadskanaal. Als ik nu naar buiten kijk, dan moet ik heel erg m'n best doen om nog ergens een bultje sneeuw te ontdekken. Thuis ligt het gewoon op de stoep, het gras en... eigenlijk overal.

Na een heerlijke macaroni maaltijd van mijn moeder naar binnen te hebben gewerkt was het tijd om weer te vertrekken. Nee, niet naar huis (ik was er net), maar naar MotoPro Sport in Valthermond. Ik heb afgelopen week namelijk een VholdR ContourHD 1080p camera (met diverse toebehoren) gekocht. Na het ritje van vorige week zondag had ik toch het idee dat de kwaliteit van mijn huidige bulletcam (VIO POV.1.5 M) nog beter kan. 1 van de toebehoren (een windscreen mount) was niet helemaal goed (de camera past er niet helemaal lekker in) en daarom ging ik even langs bij de verkoper die zo'n 18 km van m'n ouders woont om het om te ruilen. Aangekomen had hij een andere mount al klaar liggen, maar ook deze was net te klein. Nadat hij de doos met alle mounts gepakt heeft hebben we er nog een stuk of 3 geprobeerd en ook die waren allemaal te klein. Dit was voor het eerst dat hij dit probleem hoorde. Ik vermoed dat de serie niet helemaal correct is. Omruilen had dus geen zin en ik heb afgesproken dat ik zou kijken of ik het met grof geweld wat breder kon maken en als dit zou lukken dat het dan klaar was. Lukte het niet, dan kon ik het via de post opsturen voor een nieuwe. Ook heb ik nog 2 items voor een collega meegenomen (die heeft de 'gewone' ContourHD). Alleen wist ik niet dat je er niet kon pinnen en ik had niet genoeg op zak. Even verderop zit een Rabobank, zei de eigenaar van de zaak. Even snel op-en-neer gefietst en toen was dat probleem ook weer opgelost.

Onderweg naar mijn ouders hoorde ik het geluid van een brommer. En dat was een vrij hard geluid, want ik had gisteravond net een setje boxen (van het merk X-mini) in de fiets geplaatst voor mijn muzikale bevrediging, en het kwam daar bovenuit. Het is de X-mini MAX II geworden. 2 speakertjes die met USB gevoed kunnen worden (da's handig, want dat zit in m'n fiets) en ze zijn plat van onderen waardoor ze met klitterband goed vast te zetten zijn. Toegegeven de draden moeten nog even netjes weggewerkt worden en zo, maar daarvoor moet ik eerst een mini-USB verlengkabel en zo vinden. Komt nog wel een keertje en dan zal ik ook een filmpje maken waar alle in's en out's van de fiets in getoond worden. Maar nu even terugkomen op die brommer. In m'n spiegels zag ik in de verte een heel klein stipje wat iets van een brommer kon zijn. Hij kwam dichterbij, bleef een tijdje achter me hangen omdat er een auto van de andere kant kwam en nadat de auto gepasseerd was kwam hij naast me rijden. Een fatsoenlijk gesprek houden kon niet, zoveel lawaai maakte dat ding, maar blijkbaar kwam het 16-jarige pukkelkoppie uit pure interesse kijken. Toen ik hem al gebarend wijsde op het feit dat hij geen helm op had, knikte en lachte hij betweterig, draaide het lawaai-monster om en ging de andere kant weer op. Precies... jeugd.

Ik had wel eens op de ligfietslijst gelezen over een motorkol die de rijwind van je borst en schouders kan halen, hier had ik ook wel oren naar. Op de terugweg langs de MotoPort in Stadskanaal geweest om te kijken. Een grote motorzaak, met een heleboel bezoekers. Bij het uitstappen had ik gelijk al weer wat bekijks en terwijl de gebruikelijke vragen gesteld werden (hoe hard ga je, is het niet gevaarlijk, etc.) ging ik naar binnen, want ik had een missie... een kol vinden. En uiteindelijk is dat ook gelukt. Er waren verschillende, zoals eentje van Buff (meer als 30 euro), een ander merk die ik te dik vond (20 euro) en bij de balie hadden ze er eentje van het merk Booster die dun genoeg was, goed ver naar beneden en mooi over de schouders viel (prijs 7,95 euro). Afgerekend, ingestapt en het laatste stukje naar m'n ouders gefietst.

Eenmaal aangekomen, lekker gedouched, thee gedronken en een blogverhaaltje geschreven. Straks eerst lekker eten en kijken of het dan nog licht genoeg is om m'n fiets te boenen en poetsen. Morgen ga ik namelijk naar m'n broertje om foto's te laten maken van Velox Incendia, hij is amateurfotograaf en houdt van mooie dingen Big smile.

Blogberichten: 
Weer thuis
Onderhoud / kosten: 
X-mini MAX II