feb
26

Afgelopen woensdag was Velox Incendia naar de Ligfietsgarage Groningen voor wat onderhoud. Er zat namelijk wat speling tussen cardankoppeling en stuurstang en er waren nog wat kleine dingetjes, zoals een ringetje en een iets anders wat los was gegaan. Vanochtend kon ik 'm weer ophalen.

Lekker op tijd vertrekken van huis, dat leek me een goed idee, want het is ongeveer 45 minuten fietsen. Kwam ik bij de leenfiets (de proefrij Mango) die ik mee had en kwam er al snel achter dat er in de achterband normaal meer lucht hoort te zitten. Ja hoor, een lekke band (er zat een scherp steentje in). Leuk, maar ik had het liever op de terugweg gehad, dan stond ik iets minder onder tijdsdruk om op tijd op m'n werk te zijn. De fiets op z'n zijkant gelegd en geprobeerd om het achterwiel er af te halen. Harry (van de ligfietsgarage) had een handig filmpje (zie hieronder) online gezet waarmee je zonder bandenlichters de band van de velg krijgt. Alleen lukte dit bij mij nog niet helemaal (vast meer oefenen Wink), dus ik heb gewoon de kunststof bandenlichters gebruikt die ik vorig jaar bij Cycle Vision gekregen heb. Binnenband er uit gehaald en gekeken naar het gaatje. 'k Had geen zin en tijd om die te plakken, gewoon vervangen gaat namelijk veel sneller.

Toen de band weer was voorzien van lucht was het tijd om als de wiedeweerga naar de ligfietsgarage te gaan. Eenmaal aangekomen hebben we nog even wat kleine puntjes nagekeken, zette ik de hoofdschakelaar van de fiets om en... de claxon en richtingaanwijzers gingen allebei tegelijk aan. Huh, wat is er NU weer aan de hand. Na enig speurwerk kwam Harry er achter dat hij bij het boren van een extra gaatje in de stuurstang (om deze beter vast te zetten) ook door de kabels van de claxon en richtingaanwijzers heeft geboord en deze nu kortsluiting maken. Eindresultaat: nog een paar dagen wachten tot ik m'n eigen velomobiel weer mee kan nemen. Tot die tijd mag ik rondrijden in de leenfiets.

2 reacties

macel's picture
macel (niet geverifieerd)
lekkeband

dus eerste lekke vm band?
mijn laatste was in het amsterdamsebos..ik reed na kleine 7 minuten weer ofzo, jammer dat je ff wachten moet nu, is immers prima weer voor de vm!

groet marcel

H@rry's picture
H@rry (niet geverifieerd)
Van de Hall of Fame naar de

Van de Hall of Fame naar de Hall of Shame is een kleine stap voor Bicycle Repair Man.