feb
25

Vandaag na een hectische dag op het werk om 17:00 uur met de auto vertrokken richting het station in Groningen. Daar heb ik 2 mede-theatersporters opgepikt om naar Veendam verder te rijden. We gingen met een vierde persoon, die daar al aanwezig was, een demo verzorgen (zijn schoonouders waren namelijk 40 jaar getrouwd). Onderweg zijn we door Hoogezand gekomen waar de auto voor het eerste de beste stoplicht zei: bekijk het maar, ik doe het niet meer. En daar sta je dan stil voor het stoplicht met een toeterende auto achter je. Met z'n tweeën hebben ze m'n auto aan de kant geduwd en na een klein onderzoek kon ik niet zo snel vinden wat het probleem zou zijn. Na een paar minuten de auto proberen te starten en wonder boven wonder lukte dat ook nog. Alleen was het plezier wel van korte duur, want zo'n halve minuut later stopte hij er weer mee. En omdat we nogal op tijd stonden hebben ze ons vanuit Veendam gehaald.

Zo'n 15 à 30 minuten later dan gepland zijn we (na de warming-up, of wuppen zoals we dat noemen) begonnen met de demo. Als eerste hebben we een Survivor gedaan waarin de schaatscoach de schaatser in de juiste baan probeerde te leiden, dit onder commentaar van een verslaggever en achtervolgd door een schaatser in dezelfde baan. Ook hebben we nog een Cluedo gespeeld waarbij Balkenende in het torentje iemand vermoorde met een scheermes, en dit uiteindelijk een dirigent in het spookhuis werd. De game "een dag uit het leven van" is ook altijd een leuke en we hebben gezien hoe de bruidegom 40 jaar geleden getrouwd is met z'n vrouw.

De demo ging heel goed, vonden we zelf (en de toeschouwers ook), maar we hadden nog wel een probleem... hoe komen we thuis? In Veendam hebben we de bus naar Hoogezand gepakt om daar te wachten op Route Mobiel (die ik in Veendam bij vertrek gebeld had). Een dik uur nadat ik gebeld had kwam er een wagen aan. Die heeft de motorkap opengedaan en wat denk je... hij deed het gewoon (waarschijnlijk doordat 'ie afgekoeld was). De chauffeur heeft nog even wat dingen nagekeken maar kon ook niets vinden. Onderweg naar huis is hij tot Groningen achter me blijven rijden voor het geval het euvel zich opnieuw zou voordoen. Tot aan Groningen heb ik geen enkel probleem gehad en heb m'n passagier netjes weer bij het station afgezet. Na het wegrijden begon bij het eerste de beste verkeerslicht het gedonder alweer... de motor sloeg af. Gelukkig kreeg ik 'm weer aan de praat, maar een tijdje later stak het euvel weer de kop op. Dus maar voorzichtig naar huis gereden (zo min mogelijk proberen te stoppen). En gelukkig kwam ik op 2 meter na, thuis. Tijdens het inparkeren in het parkeervak sloeg de motor weer uit, maar deze keer kreeg ik 'm niet meer aan. Geen probleem, dan drukken we die laatste meters even.

Aanstaande maandag moet 'ie sowieso heen voor het vervangen van het luchtfilter (is een ander lang verhaal) en ik ga dan gelijk even vragen of het mogelijk is dat ze hier ook naar kijken. Een auto moet namelijk wel betrouwbaar zijn, anders heb je er niet zoveel aan.