feb
21

Gisteravond heeft mijn moeder (die heel handig is met een naaimachine) 2 lusjes aan de linker en rechter klittenbandjes van het schuimdeksel genaaid. Ik vond ze namelijk wat lastig loshalen en met een extra lusje gaat dat nu een stuk makkelijker.

Vanochtend eerst met m'n ouders naar de kerk gegaan (ik in de fiets en zij met de auto). Toen de dienst afgelopen was zou ik nog even langs m'n broertje om de fiets te showen en wat foto's te maken. Maar omdat er zoveel mensen om toe stonden was dat niet al te gemakkelijk. Toch maar even gezellig een babbeltje gemaakt en ook van binnen eea. laten zien (waren ze nieuwsgierig naar). Vlak voor vertrek nog even m'n nieuwe camera op de body gemonteerd en daarna echt vertrokken. 't Was maar een klein ritje van nog geen 2 km, een prima afstand dus om een kort filmpje te maken. De zuignap waarmee de camera vast zit, zorgt er voor dat 'ie in ieder geval goed vast zit. Maar doordat de body van de fiets niet helemaal rigide is, schud de camera ook behoorlijk mee. Iets om over na te denken dus.

Na het middageten (kip met rijst) zijn we richting het Pagedal (recreatiegebied) gegaan. Ik in de fiets en m'n broertje met de auto (omdat hij een grote tas met fotospullen bij zich had). Daar een boel leuke plaatjes gemaakt die binnenkort ook hier te bewonderen zijn, hij moet ze alleen nog even bewerken. 'k Heb er al een paar gezien en 't ziet er echt super goed uit. Dat mag ook wel, want gisteravond heb ik de boel nog lopen polishen... wow, wat een super resultaat geeft dat.

Toen we klaar waren ben ik nog even aan de andere kant van De Rode Loper (een tuibrug vlak bij het Pagedal) gefietst en vanaf daar weer richting het huis van m'n broertje. Daar de camera/zuignap op de zijkant van de 'bobbel' achter op de fiets geplaatst (omdat dit naar mijn idee minder heen en weer wiebelt), en inderdaad... de beelden zijn een stuk stabieler. Nog niet helemaal wat het zou moeten zijn, maar we komen een heel eind. Toch nog even verder puzzelen, misschien de stand van de arm die aan de zuignap zit nog wat aanpassen.

De terugweg nog even langs m'n ouders geweest om wat spulletjes op te halen en rond half 5 weer naar huis gegaan. De heenweg heb ik er 2 uur 22 minuten over gedaan en de terugweg 1 uur 58 minuten, een verbetering van 24 minuten dus! Sommige stukken heb ik over de 'normale' weg gedaan en heb daar soms over de 40 km/h gereden, een erg fijn gevoel geeft dat. Gemiddelde snelheid van het hele stuk (zo'n 55 km) was 28,3 km/h. Wel heb ik van de heen- en de terugweg de afstand in de GPS en de km-teller van de fiets vergeleken, want ik vermoedde dat de fiets iets te veel aangaf in km/h. Daarom heb ik de wielmaat van 159 naar 155 cm gebracht (97,4 % van de originele waarde). M'n gemiddelde snelheid zou dan uitkomen op 27,6 km/h (ook niet slecht over zo'n lange afstand). De terugweg begon het trouwens de laatste 15 km te sneeuwen en ongeveer 15 minuten voordat ik thuis was ging dat over in motsneeuw. De laatste paar minuten heb ik 'op gevoel' gedaan, want ik zag niet zo heel veel meer. Gelukkig ken ik de weg, dat scheelt!

Blogberichten: 
Naar mijn hometown

3 reacties

Quemo's picture
Quemo (niet geverifieerd)
Klittenbandjes, lusjes en magneten

Het gefrummel met de klittenbandjes herken ik. Morgen ga ik naar Velomobiel.nl om een nieuw dekje te halen.... zonder klittenbandjes. Goed, 3 stuks wel, die middenvoor en de twee helemaal achteraan. Maar alleen de voorste zal ik nog gebruiken. De achterste 2 zijn voor noodgevallen met harde wind mocht m'n nieuwe oplossing niet voldoende zijn:
Magneetsluiting in plaats van klittenband. Gewoon dekje optillen om hem los te krijgen en op z'n plek laten schieten bij sluiten.

XL-Network's picture
XL-Network
Magneetoplossing

Ik had je magneetoplossing ook gezien, maar lusjes maken was (voor nu) het meest makkelijk en snel. En ik had ook geen zin om m'n dekje in stukken te knippen. 'k Heb trouwens wel (zodat anderen er evt. ook wat aan hebben) een stukje op ligfiets.net geplaatst (bij de zelfbouwhoek).

FrozenImage's picture
FrozenImage (niet geverifieerd)
foto's

De foto's staan ondertussen http://frozenimage.nl/fotos/voertuigen/velox-incendia
Willy, ik stuur je de rest nog wel even binnenkort!

Wij vonden het erg gezellig!

Groeten uut Knoal