maa
24

Afgelopen maandag stond er een bericht op op de ligfietslijst met een oproep: "Bijzondere ligfietser uit Groningen/Drenthe gezocht". Ik woon in 1 van die provincies en ik heb (naar mijn en andermans zeggen) een bijzondere ligfiets, dus ik dacht... laat ik eens mailen. En zo gebeurde het dus dat ik gisteren aan het einde van de middag gebeld werd door het Dagblad van het Noorden. De verslaggeefster Gea Meulema vroeg me gedurende een dik half uur de kleren van het lijf. Waarom ik de fiets had, wat ik zoal fietste, waarom ik 'm bestickerd had, wat voor reacties ik zoal kreeg en meer van dat soort dingen. Al met al een leuk gesprek.

Op de foto voor de krant (Dagblad van het Noorden) Op de foto voor de krant (Dagblad van het Noorden)

Aan het einde van het gesprek werd me gevraagd wanneer de fotograaf langs kon komen. Gisteren zat ik in Leeuwarden voor m'n werk dus dat ging 'm niet worden, maar vanochtend was ik gewoon in Groningen aan het werk. En ja hoor, zo rond half 11 stond de fotograaf bij onze receptie. Na de man een korte rondleiding door ons pand heeft gehad zijn we naar buiten gegaan naar m'n fiets. En, zoals zovelen die hem voor de eerste keer zien, was ook de fotograaf zeer onder de indruk van al dat ligfiets-geweld. Geïnteresseerd heb ik alles een beetje uitgelegd en zijn we daarna aan het foto's maken geslagen. Ik heb er een paar op het kleine schermpje gezien en het worden volgens mij wel leuke foto's. Speciaal voor de gelegenheid heb ik het afgelopen maandag ontvangen 'Paastreffenshirt' aangetrokken, lekker fel blauw, met een gele 'gevarendriehoek' in het midden.

Aan het einde van de middag heb ik de concepttekst voor het artikel ontvangen en nadat ik wat wijzigingen aan heb gebracht heb ik het daarna weer teruggestuurd. En nu wachten tot de krant er zaterdag is... 'k denk dat ik er maar eentje ga kopen (heb geen abonnement op een krant, we hebben toch internet). De foto's krijg ik van de fotograaf nog toegestuurd, die mocht ik wel op m'n website zetten (zolang ik er maar geen commercieel gebruik van maak).

2 reacties

FrozenImage's picture
FrozenImage (niet geverifieerd)
foto's

Ik heb niet voor niets foto's van je fiets gemaakt..... Lekker is dat zeg.

Ben benieuwd..

XL-Network's picture
XL-Network
Kan ik niets aan doen

Hey, ik kan er niets aan doen dat de fotograaf langs komt... moet ik dan zeggen, nee, ik heb wel foto's maar die moet je kopen. Ik ben iig. benieuwd naar het eindresultaat.