maa
12

Vandaag voor m'n werk weer in Leeuwarden geweest. Daar heb ik nog wat netwerkkabels aangelegd en stroom in de hal voor de koelkast die volgende week komt. Daarvoor eerst 's ochtends naar de Technische Unie geweest om wat materiaal op te halen. Gingen ze daar een beetje moeilijk lopen doen omdat wij geen installatiebedrijf zijn (ze leveren normaal niet aan particulieren en zo). Terwijl we dinsdag telefonisch contact hebben gehad en ik aangegeven heb dat we wel een bedrijf zijn, maar geen installatiebedrijf. Enfin, uiteindelijk na veel stampij toch de spullen meegekregen. De bedraade internetsnelheid ten opzichte van de draadloze verbinding scheelt toch een heleboel, zoals je in deze afbeelding kan zien. Het was trouwens de bedoeling dat ik vandaag (net als vorige week) met de fiets naar Leeuwarden zou fietsen. Maar vanwege tijdgebrek en spierpijn in de bovenbenen (vanwege het sporten op maandag en dinsdag) ben ik met mijn collega meegereden. Volgende week doen we een nieuwe poging.

Nadat ik thuis afgezet ben ben ik in m'n fiets gestapt en ben richting de supermarkt gefietst om wat eten te halen (de koelkast was zo'n beetje helemaal leeg). 15 minuten later was ik weer thuis en heb ik, terwijl de stoommaaltijd in de magnetron opwarmde, een lijstje gemaakt voor aankomend weekend. Net als vorig jaar is het dan tijd voor het Appeltjesweekend van onze theatersportvereniging Ulteam. Ik probeer zo min mogelijk dingen mee te nemen want het is de bedoeling dat ik met de ligfiets naar de plek van bestemming ga. Het is ongeveer 1,5 uur fietsen vanaf m'n werk. Dat is dus prima te doen.

Toen de maaltijd verorberd was, moest ik maken dat ik weg kwam, want om 20:00 uur had ik weer theatersporttraining. Maar op het moment dat ik weg wou belde een klant dat ik bepaalde 'verbruikoverzichten' mocht versturen. Dit was van tevoren afgesproken, maar ze waren er wat vroeg bij (zou namelijk een half uur later zijn). Okay, dan kom ik gewoon wat later op de training. Zo'n 45 minuten later was de klus geklaard en moest ik als een dolle fietsen om nog een beetje op tijd te komen. De snelheid liep lekker op en op de rechte stukken zat ik tussen de 30 en 35 km/h. M'n eindgemiddelde kwam (inclusief een stukje binnenstad) op 30,5 km/h... niet slecht na een lange dag werken.

Na de training gaan we zoals gebruikelijk naar ons vaste café, De Oude Wacht in Groningen. Maar voordat ik daar naar toe kon, moest ik nog wel de trainingslocatie verlaten. Dat werd bemoeilijkt doordat er weer eens iemand z'n auto in het steegje gezet had. Ten eerste is dit verschrikkelijk hinderlijk omdat ik er NET langs kan (als er geen fiets staat die ik eerst aan de kant moet zetten) en ten tweede is het gewoon fout parkeren (buiten de vakken). Een keer stond er zelfs en busje en kon ik er helemaal niet langs, gelukkig stond er toen een telefoonnummer op de bus en 10 minuten later kwam de eigenaar hem wegzetten (erg blij wordt je er in ieder geval niet van). De volgende keer ben ik het zat en bel ik gewoon de politie, mogen ze lekker een bon uitschrijven. Enfin, eenmaal in het café aangekomen heb ik 2 Berenburg-cola naar binnengewerkt tezamen met een portie bitterballen / vlammetje. Terwijl we buiten aan een tafeltje zaten kwam er een groep (vermoedelijk) buitenlandse toeristen (omdat ze Engels spraken) langs. Ze bleven vol bewondering even bij de fiets staan en keken in het rond met een verbaasd gezicht. Zoiets hadden ze blijkbaar nog niet eerder gezien.

Even na middernacht in de fiets gestapt om rustig naar huis te fietsen. Maar voordat ik weg was wou een mede-theatersporter en 2 andere dames die buiten aan een tafeltje zaten nog even m'n claxon horen, verlichting zien en meer van dat soort dingen. Je zou ze bijna een foldertje geven met meer informatie, dat zou makkelijker zijn. Anyway, na de 'tour-du-jour' eindelijk vertrokken. Nog geen 500 meter verderop komt er een auto uit een zijstraat aan die vlak voor het fietspad stopt. Ik hoor een toeter en zwaai vrolijk terug. Even later haalt de auto me in en ik hoor iets van: "stomme / koele fiets, man" (kon niet goed verstaan welke van de 2 het nu was). Ik ga bij de Westerhaven rechtsaf richting (en door) het stadspark. Na het park sla ik linksaf en hoor een meisje krijsen: "koele bike, man!". Dat doet me goed... al die leuke reacties. Maar helaas geen tijd om te stoppen, want 't is al laat en morgen moet er weer gewerkt worden. Ik rij via Zernike en daarna pak ik het fietspad langs het Reitdiep. Zie ik halverwege in m'n lichtbundel van m'n Busch & Muller IXON IQ Speed een klein veldmuisje het fietspad oversteken en het gras in verdwijnen. Even later op het fietspad langs het Van Starkenborghkanaal tussen Auard en Noordhorn (mijn woonplaatst) zie ik een konijn of haas zigzaggend over het fietspad rennen, vluchtend voor z'n leven, alweer in m'n mooie koplampen. De verlichting die ik op m'n Mango heb zitten (2 keer de eerder genoemde lamp) bevalt echt prima. De linker staat wat lager dan de rechter (die is meer voor de bermverlichting) en is door middel van een knop ook zachter te zetten. Zo heb je de keuzes uit: laag, hoog, laag + hoog en hoog + hoog (en natuurlijk 'uit', maar die tellen we niet mee). Door de hendel in de fiets is hij ook nog in hoogte verstelbaar zodat je automobilisten die je doodleuk verblinden een koekje van eigen deeg kan geven. Ik zat nog te twijfelen tussen deze lampen of de Supernova E3 (die een stuk duurder is), maar de 2 B&M's bevallen prima.

4 reacties

marcel beekmans's picture
marcel beekmans (niet geverifieerd)
steegje

ey Wilfred,

was het een smart in dat steegje? ziet er niet sper breed uit namelijk,

ik was nog in de buurprovincie gisteren en eergisteren,
zag dat Leeuwarden maar een krappe 140 km vsn A'dam ligt... dagt dat het veel veder was.. a fin

groetjes marcel

XL-Network's picture
XL-Network
Auto...

Nee, het was een normale, middelgrootte auto. Het paste dus allemaal net.

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
Lekker voor het slapen gaan

zzzzzzzzzzzzzzz

XL-Network's picture
XL-Network
???

Ik snap de link niet helemaal... is het stuk te slaapverwekkend?