apr
10

Vanochtend vertrokken naar onze roeiclub (De Hunze) in Groningen. Om 9 uur gingen mijn Wherry-1 cursisten samen met die van een andere groep voor het eerst in een C4x+ stappen. Tijdens de fietsrit heen kwam ik nog een hardloopster tegen die ik inhaalde. Meestal kijk ik even in m'n achteruitkijkspiegel als ik iemand inhaal, dus ook nu. Volgens mij schrok ze zich een hoedje want ik zag haar met 1 hand naar haar hart grijpen Smile. Op de roeiclub aangekomen hebben we eerst de Westerhaven in het water gelegd, maar toen bleek dat daar een voetenbord miste hebben we hem maar omgeruild voor de Geert Pentinga. Na een korte uitleg aan de cursisten wat we vandaag gaan doen zijn we ingestapt en vertrokken. Ik ging sturen en de instructeurs van de andere cursisten zouden op de kant meefietsen. Als stuur kun je namelijk niet goed zien wat je roeiers precies doen, qua houding etc. En ik moet zeggen voor een eerste keer in een C4 boot ging het helemaal niet slecht. Okay, de gelijkheid etc. kon wel wat beter, maar de balans was er.

Na het sturen van de cursisten was het tijd dat ik zelf ging roeien. Morgen hebben we ons Giek-1 examen (boordboot) en omdat de training van gisteren erg goed ging moest vandaag natuurlijk minstens zo goed. Helaas was dit niet het geval. Het was nog steeds wel aardig, maar vooral de balans en gelijkheid kon soms stukken beter. Nou ja... het is in ieder geval goed genoeg om ons roeiexamen mee te halen, heb ik zo het idee. Bij terugkomst nog lekker aan de koek en de thee gezeten en nagepraat voer de outing en de wedstrijd van volgende week besproken. Zondag de 18e reizen we naar Amsterdam Skøll Cup, een head-to-head race van 1 km op de bosbaan. Dus daar moet wel voor getraind worden.

Na het roeien doorgefietst naar de Ligfietsgarage Groningen. En vlak voordat ik daar aankwam zag ik ineens een witte Mango Sport, het bleek de broer van Arjen te zijn. En nadat daar een praatje mee gemaakt was (midden op het fietspad uiteraard Wink) zijn we verder gereden. De roldeur stond open, dus ik ben gelijk naar binnen gereden. Er moest, volgens Peter, even naar m'n achterketting gekeken worden. Hij zou namelijk iets te strak staan (hij had op het Paastreffen even in m'n fiets gefietst). Maar hij stond helemaal niet zo strak volgens Arjen en Jan. Naar mijn idee was het ook goed, maar okay. Nou ja... zien we nog wel weer. Waren trouwens twee klanten in de winkel. De ene wou graag een tweedehands ligfiets, dus die was 'ie aan het proberen. En de andere was volgens mij aan het shoppen voor een Mango. Allemaal keuzes die je dan moet maken, zoals type body (Classic, Plus of Sport), welke kleur, wat voor accessoires en meer van dat soort dingen.

Aangezien morgen in Assen de Noordelijke Ligfiets Opstapdag is leek het me een leuk idee om ook m'n eigen fiets op het terrein te zetten voor promotie (normaal moeten eigen fietsen buiten het hek blijven). Jan en Arjen vonden het goed, sterker nog Arjen zou het wel fijn vinden als ik dat deed. Dus dat gaan we dan maar doen. Morgen na het examen fiets ik gelijk door naar Assen. Misschien dat iemand me nog herkend van het artikel in de krant.

Bij het terugfietsen heb ik de toeristische route genomen en kwam daarbij vlak voor Den Horn een paard met berijdster tegen. Van een afstand zag ik dat het dier wat onrustig begon te worden, dus heb ik vaart geminderd en ben ik een stukje voor het paard stil gaan staan. Ik riep: "paardje, kom maar..." en voorzichtig kwam 'ie dichter bij het vreemde voertuig. En terwijl ik rustig met het dier praatte kwam hij zo dichtbij dat ik 'm een aai over z'n snuit heen kon geven. Helemaal gerust was hij er niet op, maar echt schrikachtig was hij niet meer zo. Na de berijdster en het paard gegroet te hebben zijn we verder gefietst naar de supermarkt... de koelkast was leeg en die moest weer gevuld worden.

Bij het verlaten van de supermarkt stonden er 2 jongetjes met hun moeder bij de fiets te kijken. Ik hoorde de ene nog net iets roepen over een motortje. Toen ik dichterbij kwam zei ik dat er geen motortje in zat, maar dat je gewoon moet trappen. Daarop kreeg ik de vraag of dit mijn auto was. Nou ja, een soort van trapauto is het wel, maar gelukkig heb ik ook nog een echte auto (straks wel in ieder geval). Boodschappen ingeladen, naar huis gegaan en ze naar binnen gebracht.

Aangezien mijn fiets morgen de show moet stelen in Assen, leek het me een goed idee om hem goed schoon te maken. Eerst een emmer met warm water en een sopje gepakt om het dikste vuil en zand te verwijderen. Na het Paastreffen was 'ie best wel smerig geworden. Daarna de fiets onder de Morgan Blue Mud Off gespoten, goed schoongemaakt, afgespoeld en droog gemaakt. Na het drogen was het tijd voor de Morgan Blue Polish, lekker poetsen. En dat heeft resultaat... hij glimt weer als tevoren en water en vuil blijven minder goed zitten. Met een schone fiets kun je tenminste goed voor de dag komen.

Een ander leuk dingetje om te vertellen is dat ik vanmiddag de 2000 km grens doorbroken heb (na iets meer dan 2 maanden). Vooral een weekendje Paastreffen tikt lekker aan, zo'n 400 km. Ik zeg... op naar de 10.000 km per jaar!

1 reactie

lighans's picture
lighans (niet geverifieerd)
schoonmaken

ja hoor, alweer schoonmaken. Wink
En je had nog zo beloofd dat niet te vaak te doen. Wink