apr
23

Vanochtend om 5 uur was ik al wakker, zo'n 3 uur voor dat de wekker af ging. Vandaag was het namelijk de dag dat ik m'n nieuwe auto op mocht halen. Om 9 uur had ik een afspraak bij de dealer en bij binnenkomst stond hij al klaar. Keurig netjes met een 'sorry, ik ben verkocht' briefje onder de ruitenwisser. Na de nodige papieren getekend te hebben, dingen op naam hebben gezet was het tijd om te betalen. De dag ervoor had ik m'n limiet verhoogd, maar omdat de pinautomaat bij de dealer niet hoger ging als 10.000 euro heb ik het maar via mobiel-internetbankieren overgemaakt. Ging ook prima. De deuren van de showroom werden geopend en ik kon vertrekken.

Voordat ik naar m'n werk ging eerst nog even langs huis om wat dingen te droppen (autopapieren, reservesleutels, etc.) en spullen in te laden (laptop en sportkleding). Daarna nog even de nodige knopjes bestudeerd van onder andere het navigatiesysteem en m'n iPhone aangesloten. Bluetooth bellen en iPod besturing vanaf het stuurwiel is allemaal mogelijk. Topwagen! Binnenkort nog wel even kijken voor een iPhone houder.

Eenmaal op m'n werk aangekomen kwam ik bij het uitstappen een collega tegen (hij kwam net terug van een bezichtiging van een huis). En nadat ik me bij 'de chef' gemeld had moest ook de rest van de afdeling even buiten bij m'n nieuwe aanwinst kijken. In het begin werd er nog wat lacherig gedaan, maar opmerkingen zoals: "dit had ik niet verwacht (qua ruimte)" en "ik ben positief verrast" maken veel goed. Mijn collega van 1,91 meter kon prima achterin zitten terwijl ik op de passagiersstoel zat. Ruimte zat dus. Nou ja, tot 3 mensen in ieder geval.

Na een dagje werken ben ik eerst langs de roeiclub gegaan voor een outing en daarna door naar m'n ouders. Mijn moeder was namelijk jarig en dat is reden voor een feestje. Bij aankomst kwam de hele familie naar buiten wat ze wouden ook graag een kijkje nemen. Okay... iedereen instappen (4 in totaal). Achter de bestuurdersstoel was het misschien wat krap, maar voor de rest paste het prima. Gelijk maar even in plaats van links af te slaan 180 graden gedraaid en de andere kant op gegaan, terug naar huis. Daar een passagier er uit 'geschopt' en m'n vader naast me plaats laten nemen. Okay, rondje achterlangs over de B-weg. In de verte zag ik al de mooie reflectie van een paar kattenogen. Maar op het moment dat ik wou passeren stak de kat ineens over. Gelukkig heeft mijn karretje allemaal nuttige systemen (zoals ABS en BA) waardoor de pluizige beestjes niets overkwam. Wel werd er vanaf de achterbank gegild... (nuff said). Toen nog weer even de idioot kleine draaicirkel gedemonstreerd met een draai van 180 graden en weer richting huis gegaan. Tijd voor taart!

Morgenavond moet ik naar Zwolle (m'n eerste echte lange rit) en ik vermoed dat ook dat prima zal verlopen. In vergelijking met m'n oude auto is deze nieuwe een stuk stiller en comfortabeler op snelwegen en zo. Ik ga hier volgens mij nog heel veel plezier aan beleven. Voor de visueel ingestelde mensen zal ik binnenkort eens wat foto's maken.

Blogberichten: 
Intelligentie vereeuwigen

2 reacties

Jolanda's picture
Jolanda (niet geverifieerd)
Kleine draaicirkel

.....Toen nog weer even de idioot kleine draaicirkel gedemonstreerd met een draai van 180 graden en weer richting huis gegaan....

Parkeert lekker makkelijk en als het met de Mango past, kan het zeker met de auto...

Ohja heeft meneer of mevrouw een naam... behalve IQ...

XL-Network's picture
XL-Network
Geen naam

Ik heb de auto nog geen naam gegeven, simpelweg omdat hij niet echt 'gepimpt' is zoals m'n Mango.