apr
9

Voor de wat langere tochten (bijvoorbeeld voor m'n werk naar Leeuwarden) is het fijn om wat water mee te nemen. Maar om nu altijd de 3 liter CamelBak waterzak mee te nemen leek me wat overkill. Een gewone bidon zou dan beter zijn, maar die heeft weer het probleem dat je er niet uit kan drinken als het schuimdeksel er op zit. Daar komt de CamelBak Better Bottle (0,75 L) om de hoek kijken. Hier zit namelijk het bekende mondstuk aan waar je in moet bijten en zuigen om water te krijgen (prima tegen lekken). En in de fles zit een rietje waardoor je hem gewoon rechtop kan houden. Ideaal voor in de velomobiel.

En toen ik gisteravond toch bij de Bever in de stad was (om de fles te kopen) heb ik gelijk maar even een hoofdlampje gekocht. Afgelopen Paastreffen heb ik 's avonds mijn tent verlicht met behulp van mijn mobiele telefoon en dat werkte niet (je komt een hand te kort en het licht is te zwak). Vorig jaar was ik met de Nazca Fuego en daar zit een losse koplamp (Busch & Müller IXON IQ) op en dat wou prima. Na enig kijk-en-vergelijk-werk heb ik gekozen voor de Petzl TIKKA XP2. Een lampje met een felle, zachte en knipper stand en een rode 'nachtverlichting' stand (kan ook knipperen trouwens). Ook zit er een lensje voor waardoor je kan kiezen voor een brede of smalle straal. Ik had bedacht dat ik 'm ook voor het fietsen zou kunnen gebruiken, maar ik verlicht meer de binnen-/bovenkant van de fiets dan de weg (misschien dat dit met de Fuego beter gaat).

Ik wou 's ochtends vertrekken naar m'n werk hoor ik ineens... whoenk (het geluid van een remmende kliko). Ik loop het hoekje om en zie daar ineens een bekende Quest staan. Het was Xander, hij moest bij mijn buurman zijn om zijn piano te stemmen. Hij meende mij al te herkennen, maar kon het niet goed plaatsen. Maar toen ik Noordelijke Velomobieltocht riep wist hij het weer. Veel tijd om te kletsen en m'n fiets te laten zien was er niet, want ik was al laat voor m'n werk. De wind stond gunstig en dat hielp een beetje... 20 minuten later was ik op m'n werk. Op de teller stond een gemiddelde van 34.2 km/h, kijk daar wordt een mens weer blij van. Maar eenmaal binnen werd ik weer minder blij... ik was m'n laptop vergeten (lag nog thuis). Dus ben ik maar gaan zitten achter de PC van een collega die er vandaag niet is.

Onderhoud / kosten: 
CamelBak Better Bottle (0,75 L)
Onderhoud / kosten: 
Petzl TIKKA XP2