aug
8

Vorig jaar ben ik met de ligfiets naar Wuppertal gegaan. Dit jaar ben ik gewoon met de auto heengegaan. Elk jaar hebben we daar een weekje Bijbelstudie en dit jaar was het onderwerp "De wederkomst van Christus".

Zaterdagochtend vroeg ben ik eerst richting Groningen gereden om daar iemand op te halen en van daar uit zijn we richting de Duitse grens gereden over de A7. Eenmaal op de 31 was het 190 kilometer richting het zuiden, dan nog een klein stukje en je was er. Na zo'n 3,5 uur rijden (excl. een korte pauze) waren we er om exact 12:00 uur. M'n broertje en z'n vrouw zouden er ook zo rond die tijd zijn met hun vouwwagen. Net als vorig jaar mocht ik ook bij hun in slapen (wel zo handig). Maar ze waren wat later vertrokken en kwamen dus wat later aan.

Na het opzetten van de vouwwagen was het tijd om te relaxen. Lekker in de zon zitten met een glas drinken. Daarna lekker eten en rond 19:45 uur was het tijd voor de eerste van de dertien samenkomsten (elke ochtend en avond). Het onderwerp was dus "De wederkomst van Christus" en ik vond het (persoonlijk) nogal een uitgebreid en ingewikkeld onderwerp. Later die week begonnen de diverse kwartjes wel te vallen, maar de 'motor' moest even op gang komen. En als je nu vraagt: wat heb je zoal geleerd? Dan zeg ik: ehhh, genoeg, maar da's nu even te veel om in dit bericht te noteren (het blijft nl. een samenvatting).

En om verder te gaan op een samenvatting, een kort overzicht van wat ik nog meer gedaan heb behalve de studies. Maandagmiddag ben ik gelijk na de samenkomst een stukje gaan hardlopen. Ik heb sinds zo'n 2 weken een nieuw hardloophorloge, de Garmin Forerunner 405CX. Dit horloge heeft GPS om de route / snelheid te bepalen en neemt de hardslag op (werkt via dezelfde hartslagband die bij mijn Garmin Edge 500 zit). 'k Heb die middag een rondje van dik 4,5 kilometer gelopen. Na het hardlopen, douchen en het middageten ben ik samen met m'n schoonzus de berg afgedaald om boodschappen te doen. Elk jaar blijkt het weer een opgave te zijn om de Kaufmarkt te vinden en zo ook dit jaar. We hebben vele kilometers omgereden en zijn uiteindelijk maar bij een Aldi gaan shoppen. Die had misschien niet alles wat we nodig hadden, maar het moest maar. Blijkt dat de plek waar we naar toe moesten gaan aan de andere kant van 'de berg' lag (goed onthouden voor de volgende keer dus).

Dinsdagmiddag was het tijd om te geocachen. Vorig jaar heb ik daar 1 cache niet kunnen vinden en ondertussen waren er ook een paar nieuwe bijgekomen. De cache die ik vorig jaar niet kon vinden heb ik nu wel kunnen vinden. Ook heb ik een geocoin die ik nog in m'n bezit had gedropt en een andere meegenomen om hier in Nederland weer te deponeren.

Woensdagmiddag was weer een lekkere rustdag, tijd dus om een studieboek van m'n werk er bij te pakken. We zijn namelijk bezig voor het Microsoft .NET Framework 3.5-ASP.NET Application Development (70-562) examen. Een boek dat dikker is dan de Bijbel die ik mee had, maar wel met dikkere bladzijden en grotere letters. 's Avonds na de studie was het tijd voor de jaarlijkse BBQ met verloting van de zelfgehaakte kleedjes van Br. Faber (licht autistische bejaarde, om het netjes te zeggen). Vorig jaar was ik de gelukkige winnaar van een kleedje met een dolfijn er op. Dit jaar viel ik helaas buiten de prijzen.

Donderdagmiddag heb ik weer 4 rondjes van 1,4 kilometer om Hornbach gerend en heb mezelf daarbij lekker afgerost. Het 3e rondje heb ik een stukje rustig aan gedaan omdat ik wat last van m'n kuiten begon te krijgen ('t is daar nogal heuvelachtig). Het laatste rondje ben ik vol gas gegaan en heb zo'n 45 seconden van m'n vorige tijd afgelopen. Halverwege de middag zijn we weer afgedaald om ergens in de stad te gaan eten (vaste prik). Aangezien het bij de Indieer de vorige keer niet echt bevallen is (lees het verhaal van vorig jaar) zijn we verder gaan zoeken. Een vriendelijke Wuppertaller heeft ons richting het Wuppertaller Brauhaus gestuurd. Een echte biergarten met zeer lekker eten en drinken. Ik had de spare-ribs met aardappelpartjes en BBQ-saus. Heerlijk...!

's Avonds na de studie was er de gebruikelijke voetbalcompetitie. Vijf teams deden een gooi naar de prijzen waaronder ons binnen 30 seconden samengestelde formatie, de Alfa-Omega's. Er werd lekker gevoetbald en ik had zelfs bijna nog een supervette goal gescoord (vanachter de middenlijn, zo over de keeper heen), maar helaas ging hij er net niet in (keeper wist 'm net op tijd te stoppen). Tijdens het tournooi ging het er ook hard aan toe. Een beste beuk op m'n linker bovenbeen zorgde er toch wel voor dat ik eventjes een minuutje 'raar' liep. De dag erna waren spieren (bovenbeen- en kuitspieren) toch goed voelbaar.

Vrijdagmiddagmiddag hebben we de vouwwagen weer afgebroken zodat we dit niet zaterdagochtend hoeven doen. M'n broertje moest namelijk om 16 uur weer werken en dat zou betekenen dat we rond 10 a 11 uur moesten vertrekken. Door vanmiddag in te pakken en 's avonds na de studie te vertrekken kom je wel laat aan (in mijn geval om 2:30 uur) maar dan kun je wel in alle rust inpakken en zo. Na het inpakken zijn we bij onze overburen (en familie) aangeschoven voor een echte Bramburger. Vorig jaar was dit zeer goed bevallen en ook nu ging het er in als koek. Een stuk Turks brood met daarop tomaat, gebakken ui, ananas, sla, diverse sauzen en natuurlijk de hamburger met een plakje kaas.

Na de laatste studie en de viering van het Heilig Avondmaal was het tijd voor een kopje koffie (thee in mijn geval) en beginnen met afscheid nemen. De vraag die ik het meeste kreeg was: ga je weer met de fiets terug? Haha, grappig hoor... nee, vorig jaar was leuk, maar dit jaar gewoon met de auto. Ik had namelijk plannen voor een andere fietstocht (in het volgende blogbericht meer daarover) en gezien de blessures van vorig jaar gewoon besloten om met de auto te gaan.

Rond 23 uur vertrokken en onderweg de cruisecontrol op 130 km/h gezet. Lekker op z'n lege snelweg, blikje Red Bull en een Bifi worst erbij, zo blijf ik wel wakker Wink. Oh ja, nog even terugkomend op de titel van dit bericht. De opmerking die veel mensen maken als er iets gezegd werd was: heb je daar een tekst voor? (wordt veel gevraagd als mensen iets 'bewezen' willen hebben). Losse teksten heb je niets aan (denk bijvoorbeeld aan het alleen lezen van de krantenkoppen), maar het gaat om het onder-/achterliggende verhaal. Vaak is iets niet 'te bewijzen' met een tekst, maar is het een verzameling van verschillende Schriftgedeelten die een onderliggende waarheid aan het licht brengt. Vandaar dat die vraag vaak als grappige opmerking tussendoor verwerkt werd in en rondom de studies.