aug
8

Al een tijdje had ik het idee om een lange fietstocht te fietsen (ik was van plan om dit jaar de North See Cycle Route te doen), maar het is door omstandigheden er niet van gekomen (achillespeesblessure). Dus ben ik op zoek gegaan naar een kortere tocht en dit is de Ronde van Nederland geworden (zo'n 1200 kilometer). Het plan was om deze tocht in zo'n 2 weken te fietsen. En aangezien alleen fietsen ook maar zo-zo is, heb ik Peter zo gek bereid gekregen om mee te gaan. Om een lang verhaal kort te maken we vertrekken 28 augustus en hopen op/voor 11 september weer terug te zijn (2 weekjes de tijd dus).

Vanmiddag is Peter samen met 2 andere Huneliggers langsgekomen om de tocht te bespreken (de andere 2 Huneliggers waren toen al weer weg, ze kwamen alleen voor de koffie). Eerst hebben we een GPX route gemaakt met behulp van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Het doel is om rond de 100 kilometer per dag (of minder) te fietsen. In de hele tocht hebben we tot nu toe 2 rustdagen ingepland zodat we ook nog iets leuks tussendoor kunnen doen. Zo gaan we op de eerste rustdag naar het Binnenhof in Den Haag (kijken of we met bijvoorbeeld Femke Halsema of een andere politica op de foto kunnen), gaan we de binnenstad onveilig maken om vervolgens lekker af te koelen in het Tikibad (ze hebben daar een nieuwe attractie met de naam X-stream, waar je met 40 km/h zo'n 7 meter naar beneden valt). De tweede rustdag is in de buurt van Arnhem, daar willen we Burgers' Zoo bezoeken. Lekker een beetje aapjes kijken (wij worden namelijk al genoeg bekeken tijdens de tocht).

Na het uitstippelen van de route en het maken en verdelen van de paklijst hebben we samen nog wat warm eten naar binnen gewerkt en heb ik Peter een stuk naar huis geëscorteerd. We hebben de nieuwe Fietsroute Plus geprobeerd en daar ging het met gemak tegen de 40 km/h (wel iets wind mee trouwens). Omdat Peter Jagwire remkabels in z'n nieuwe Sinner Mango Sport (Red Edition) heeft zitten wou ik wel een remproef doen. Bij de eerste test reden we allebei zo'n 35 km/h en ik telde af van 3 naar 0. Volgens mij was ik te vroeg met remmen want ik stond zo een meter of 2 eerder stil dan hem. Alhoewel hij wel mooi een remspoor over het betonpad had getrokken. Voor de tweede test zijn we 30 km/h uur gaan rijden en zou hij tellen. Nu kwamen we beide vrijwel op dezelfde afstand tot stilstand. Okay, het is misschien geen super-wetenschappelijke test, maar ik ben nu zeker dat mijn remmen het prima doen en niet onderdoen voor die van een net afgebouwde fiets. Nog een leuk weetje, ik ben vandaag de 3000 km grens gepasseerd. Ik heb de fiets nu exact een half jaar, dus als dit zo doorgaat (en met een tochtje van 1200 kilometer gaat dat zeker lukken) moet ik aan het einde van het jaar wel op 6000 kilometer uitkomen.

Nog een kleine 3 weken en dan vertrekken we vanuit Groningen. Het idee is om de route tegen de klok in te fietsen. Lijkt het je nu leuk om een stukje mee te fietsen of om 's avonds op de camping met iets lekkers langs te komen, laat het even weten. De route is te zien op de site van het Fietsplatform, waar we wanneer precies zijn kan ik nog niet zeggen. Een globale schatting hebben we wel al klaar liggen.

4 reacties

Robert's picture
Robert (niet geverifieerd)
Met welke fiets ga je de

Met welke fiets ga je de ronde doen, de Nazca of de Mango?

Groet,
Robert

XL-Network's picture
XL-Network
Deze fiets

We gaan allebei met onze Mango. Hij heeft nl. net een nieuwe en het is wel makkelijk om veel (niet te veel) zooi mee te nemen. Makkelijker dan banaantassen denk ik.

Robert's picture
Robert (niet geverifieerd)
Het lijkt mij leuk een stukje

Het lijkt mij leuk een stukje mee te rijden, maar ik rijd op een Lynxx, dus open en waarschijnlijk dus langzamer... (probleem?). Ik woon in Den Haag, al een inschatting wanneer jullie daar zijn?

XL-Network's picture
XL-Network
Plannen

We vertrekken 28 augustus en zijn komen (als het goed gaat) 30 augustus in Wassenaar aan. De dag erna (dinsdag 31 augustus) willen we een dagje Den Haag doen om aan het einde v/d middag een frisse duik in het Tikibad te nemen.

Wat betreft snelheid. Wij moeten redelijk wat kilometers per dag doen en dat meerdere dagen achter elkaar, dus ik zet iig. m'n fiets in de 'toerstand'. Iets van 25 tot 30 km/h lijkt me een leuke snelheid.

Stuur anders maar even een bericht met je contactgegevens etc. via het contactformulier (zie rechtermenu). Dan ga ik even met Peter (waar ik mee samen fiets) overleggen.