sep
10

Het is nu een dag later en het gewone leven begint weer. Niet elke dag op tijd wakker, ontbijten en fietsen, maar naar het werk, roeien, theatersport en andere dingen. Toch wel weer fijn als ook die dingen weer gaan beginnen. 12 dagen onderweg zijn is leuk, maar 't is voor nu wel weer genoeg. En dan nog... over zo'n 1,5 week ga ik weer een weekje fietsen. We vertrekken met een groepje Nederlanders naar Duitsland voor het Internationale Velomobieltreffen in Giessen. In 3 dagen fietsen we heen, dan zijn we daar een dagje om gezellig te kletsen en andere velomobilisten te ontmoeten en dan fietsen we in 2 tot 3 dagen weer terug. Het gebied in Duitsland is daar vrij heuvelachtig, maar met de "training" van m'n tochtje van afgelopen twee weken moet dat geen probleem zijn.

Oorspronkelijk zou ik de tocht samen met Peter doen, maar omdat hij ziek was geworden vlak voor vertrek moest ik het noodgedwongen alleen doen (waar ik toch wel een beetje tegen op zag). Maar na een dag fietsen was ik al m'n zorgen kwijt of ik het in m'n eentje misschien niet leuk zou vinden. Sterker nog... ik vond het alleen fietsen af en toe wel erg prettig. De laatste paar dagen begon de "gekte" toe te slaan en begin je ineens heel hard verschillende nummers uit je hoofd te zingen of zit je hardop tegen jezelf te praten. Lekker slingeren om van die rood/witte markeringspaaltjes of slingeren om de fiets op twee wielen te krijgen. Dieren waren ook leuk, zo ging ik jagen op schapen, groette ik elk paard, koe of ander dier wat ik tegenkwam. Allemaal om het toch een beetje leuk voor jezelf te houden.

Ik heb veel verschillende landschappen meegemaakt, van grote vlaktes met schapen, wind en regen, tot heuvels en bossen. Strakke asfaltwegen, hobbelige landwegen, modder en zand, keihard over de dijk met de wind in de rug. In de laagste versnelling met dik 50 kilogram aan "ballast" een heuveltje op stampen. Wat is Nederland toch divers aan landschappen. Hoezo naar het buitenland voor een vakantie, hier kan het ook allemaal... en allemaal lekker met de fiets.

Zo meteen nog even een mailtje sturen naar Stichting Landelijk Fietsplatform om m'n oorkonde en t-shirt te bemachtigen. Rest mij alleen nog een korte opsomming te maken van de 12 dagen, de gefietste afstand, een lijstje met totalen en de foto's.

In totaal zijn er 1313,28 kilometers gefietst in 12 dagen (waarvan 2 rustdagen) waarbij ik ruim 64 uur in de fiets heb gezeten. De bagage heb ik bij thuiskomst gewogen en die kwam op dik 20 kilogram te staan (zou misschien iets minder kunnen, maar het past er allemaal in en alleen bij heuvels en optrekken heb je er wat last van). Ook ben ik ten opzichte van het vertrek ongeveer 2 kilogram afgevallen. En als laatste de foto's van de hele reis. Ik heb er drie setjes van gemaakt. De foto's van de reis zelf en twee setjes van het bezoek aan Sea Life en Burger's Zoo. Veel kijkplezier en tot het volgende ritje.

2 reacties

Jolanda's picture
Jolanda (niet geverifieerd)
Reisverslag

Hoi Wilfred,
Nou fietsend doe ik het je misschien na, maar complimenten voor alle foto's en de verslagen. Heb ik wel een paar uurtjes voor nodig om ze te bekijken en wat terug te lezen.
Groet Jolanda

BrandweerQuest's picture
BrandweerQuest (niet geverifieerd)
Zo welkom bij de club van

Zo welkom bij de club van lange afstand travelers.
Nu weet je wat et is om verslaaft te zijn aan je dagelijkse fiets ritme en gewoontes. Het los laten van alle daagse sleur en bezig zijn met met fietsen.
Ja Nederland is geweldig mooi en alles op 'gewone' fietsafstand. Laten we daar zuinig en trots op zijn.

Je gaat dit nu vast vaker doen, het is een verslaving.