nov
3

Net als vorig jaar zijn we van ons werk naar The Lake Cabin bij Erm geweest om weer een weekendje met de collega's door te brengen. Uiteraard ben ik met de velomobiel die kan op gefietst, het was tenslotte maar iets van 67 kilometer. De snelheid zat er redelijk in (gemiddeld 29,8 km/h) en na 2 uur en 20 minuten kwam ik aan op de bekende locatie. Snel de fiets veiliggesteld, gedoucht en gewacht tot de BBQ zou beginnen. En wat is een goeie manier om tijd te doden? Juist, een paar mooie foto's maken. Dit keer was ik wat aan het experimenteren gegaan met lange-sluitertijd-foto's. Het resultaat mag er wezen, net als de BBQ. Lekkere hamburgers, worstjes en andere stukken vlees, samen met diverse salade en sausjes maakte het tot een heerlijk maal.

Na het maal en gezellig bijkletsen met collega's was het rond half twaalf tijd om op bed te gaan. Veel te vroeg volgens sommige collega's, maar zij hebben de afstand dan ook per auto afgelegd. Daardoor waren ze een stuk minder moe en dat uitte zich weer in gezelligheid door middel van alcohol en harde muziek. Daardoor heb ik (net als vorig jaar) 1,5 uur wakker gelegen. Zo tegen 1 uur 's nachts was ik het beu en heb een setje oordoppen gehaald. Man, wat een uitvinding. 's Nachts om 5 uur kreeg ik nog wel een melding op m'n telefoon dat er een probleem was met de webserver van een klant (had namelijk dat weekend 24/7 beheerdienst), maar gelukkig liet dat probleem zich makkelijk oplossen, zodat ik lekker tot 10 uur 's ochtends uit kon slapen.

Na het ontbijt kwam het leukste deel van het weekend... het mountainbiken. Eerst met z'n allen naar de verhuurplaats gelopen om een helm uit te zoeken. Aangezien ik al een helm had (en die vast beter zit dan die gehuurde dingen) heb ik die van mij maar opgezet. Ook het feit dat ik m'n helmcamera mee had was een goede reden om m'n eigen helm te gebruiken. Daarna een fiets uitgezocht en knallen maar! Nou ja, erg snel ging het niet, maar dat hoeft op zich ook niet. Zo heb je meer tijd om te genieten van de omgeving. Net even boven Noord-Sleen kwamen we vlak bij de Kibbelkoele waar we lekker door het bos gecrost hebben. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar het is veel leuker om onderstaand filmpje te bekijken.

Toen al het modder een beetje opgedroogd was ben ik samen met een collega in de auto gestapt en hebben we een paar geocaches in de buurt opgespeurd. Eerst een tweetal traditional caches en als laatste een multi-cache die vlak bij het Ermerstrand lag. Het ging even mis bij WP2 (waypoint), maar met wat slim denkwerk zijn we tot op de eindlocatie terechtgekomen. Daar heb ik bij toeval de eind-cache gevonden... ik ging er zo'n beetje bovenop staan. De coin die ik nog in m'n bezit had werd gedropt en het logboek werd getekend. Daarna terug naar de huisje voor het diner dat een aantal collega's met z'n allen bereid hadden. Allemaal in de Chinese sfeer, met soep, nasi/bami, hete eieren, et cetera. Als toetje verschillende soorten chocola en cake. Kortom, niets op aan te merken dus.

En toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Ik had al m'n spullen in de fiets geladen (dacht ik), maar toen ik 2 minuten onderweg was kwam ik er achter dat m'n telefoon nog aan de lader in het huisje lag. Fiets omgekeerd en voor de tweede keer afscheid genomen. Daarna snel met 32,7 km/h doorgefietst richting huis. Ik was om kwart over zeven 's avonds vertrokken en ik verwachtte rond tien uur 's avonds weer thuis te komen. De weg waar ik langs moest had ik de vorige dag ook al gefietst dus dat hielp veel aangezien ik door het donker moest fietsen. Onderweg nog wel een paar keer gestopt om een natuurlijke behoefte te vervullen en aangezien ik toch stil stond gelijk twee mooie lange-sluitertijd-foto's genomen (zie laatste foto's uit onderstaande slideshow).

3 reacties

Peter's picture
Peter (niet geverifieerd)
"'s Nachts om 5 uur kreeg ik

"'s Nachts om 5 uur kreeg ik nog wel een melding op m'n telefoon"
Yeap, dat konden alle collega's die toen rechtop in bed zaten ook horen...

MvE's picture
MvE (niet geverifieerd)
Food

"Kortom, niets op aan te merken dus."

Wel een wat jammerlijke beoordeling van het zaterdagmaal. Zo lekker had jij in 3 maanden niet gegeten. Toch?!

XL-Network's picture
XL-Network
Groningese uitdrukking

Je weet toch dat 'wij Groningers' het lekker vinden als we zeggen "goed binnen te houden", of "kon minder" Smile