jan
21

Je maakt op een dag zoals vandaag wat rare dingen mee. Zo wou ik met m'n auto even de deur uit om wat lunch te halen. Aan de parallelweg bij m'n werk zijn ze al een tijdje bezig met een gasleiding en hierdoor ligt de ene helft van de weg open. Vorig jaar hadden ze daar verkeerslichten staan maar die zijn tot twee keer toe gestolen. Daarom staan er nu gewoon borden om het verkeer te regelen. Zoals gezegd zat ik dus in de auto en reed langs de werkzaamheden over de andere weghelft. Dit deed ik rustig omdat er gewerkt werd en omdat er een grote graafmachine bezig was en ik geen zin had om daar tegen aan te rijden.

Opvliegerig mannetje - mijn kant

Het is een vrij lang stuk wat afgezet is en ook staan er diverse voertuigen en een schaftschuur, hierdoor is het zicht behoorlijk belemmerd, zoals je in onderstaande foto goed kunt zien.

Opvliegerig mannetje - zijkant

Van de andere kant kwam een automobilist met een behoorlijke snelheid aanrijden en nog voordat ik de werkzaamheden voorbij was kwam hij recht op me af rijden.

Opvliegerig mannetje - andere kant

Terwijl ik scherp naar rechts stuur en op m'n claxon druk komen we bijna naast elkaar tot stilstand. Terwijl ik langzaam verder rij zie ik de man boos achter het stuur naar me zwaaien. Ik besluit om te stoppen, het raam te openen om te vragen wat de man bezield om mij 'van de weg te rijden'. Op dat moment stapt meneer, type bouwvakker, uit en loopt boos naar m'n raam. De woede was blijkbaar nog niet afgezakt en ik krijg naar m'n hoofd geslingerd dat meneer voorrang heeft en ik daarom maar aan de kant moest gaan. Bij mezelf denk ik dat als hij 1 seconde wat langzamer gegaan was we prima langs elkaar heen gekund hadden, ik was tenslotte al bijna de werkzaamheden voorbij. Maar meneer was het daar niet mee eens. Het argument dat ik niet door al dat werkverkeer heen kan kijken heeft meneer blijkbaar niet gehoord en stapt weer in z'n auto en scheurt er vandoor, langs de werkzaamheden.

Opvliegerig mannetje - overzicht

Nadat ik m'n boodschap gedaan had en weer een beetje van de schrik bekomen ben besluit ik om even terug te gaan naar de plek des onheils om wat foto's te nemen. Ik heb de eerste foto nog niet gemaakt en er komen twee arbeiders aan om te vragen wat ik hier kom doen en waarvan ik ben. Ik zeg dat ik gewoon particulier ben. En als ze even later doorkrijgen dat ik degene van het witte autootje was kreeg ik van hun te horen dat die meneer niet goed wijs was. Voorrang is een kwestie van fatsoen vinden zij. Ik geef ze geen ongelijk. Toen ik naar de andere kant liep om wat foto's te maken zie ik een bekend gezicht. De buurjongen van m'n ouders was ook bezig met de gasleiding. Even een kort praatje gemaakt en zo kreeg dit avontuur toch nog een positieve draai.

5 reacties

Struikelaar's picture
Struikelaar (niet geverifieerd)
Gebeurt tegenwoordig steeds

Gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Mensen die ontploffen omdat ze vinden dat ze in hun recht staan. stelletje narcisten

Jourik's picture
Jourik (niet geverifieerd)
Agressie

Het is ook wat tegenwoordig. Altijd weer die mensen in witte auto's die het verkeer onveilig maken en vervolgens ook nog een stennis lopen schoppen.. Schande!!

Emiel Ketelaar's picture
Emiel Ketelaar (niet geverifieerd)
Spannend verhaal hoor.....

Spannend verhaal hoor..... maar ik ben wel benieuwd wie de buurjongen van jou (en ook mijn) ouders is...

XL-Network's picture
XL-Network
Wie-o-wie...

Dat was Wim Pot, die werkt bij Enexis als gas-boer.

Trouwens... 1 ster, why? 't Was toch zo'n spannend verhaal! Sad(

dani's picture
dani (niet geverifieerd)
nou van mij 5 sterren om die

nou van mij 5 sterren om die ene van je broer weer wat goed te maken hoor Tongue