mei
14

Vanochtend voor een pre-ROAM-controle van mijn velomobiel naar de Ligfietsgarage Groningen gereden. Omdat er in Amerika een aantal bergen zijn (de Rocky Mountains bijvoorbeeld) leek het me handig om er een kleinere tussenas in te laten zetten. Ook zijn een boel onderdelen nagelopen, gesmeerd en vervangen. De achterste ketting is bijvoorbeeld vervangen. Hier zat 2,5 millimeter speling in en dat is te veel. Maar, hij heeft het dan wel 10.686 kilometer volgehouden. Ook het stuurblokje vervangen omdat deze naar mijn idee teveel speling had om met 70+ km/u van een berg naar beneden te knallen. Het laatste onderdeel wat ze vervangen hebben is de bel. Het bovenste gedeelte van mijn oude bel wou wel eens draaien waardoor hij 'klem' kwam te zitten en er niet meer goed gebeld kan worden. De nieuwe bel is ook luid en duidelijk, maar heeft een iets hoger (en naar mijn idee) vriendelijk geluid. De nieuwe jongen, Felix, is er de hele dag zoet mee geweest en nadat ik 's ochtends de fiets gebracht heb kreeg ik een mooie blauwe leen Mango+ mee. Ik had namelijk nog meer op het programma staan, zoals zelf nog even een stukje skiffen, m'n cursisten moed inspreken voor het wherry-1 examen dat ze vanmiddag gingen doen en daarna nog naar Anton L. voor het schrijven van een stukje voor de volgende editie van het blad Ligfiets&. Aan het einde van de middag kon ik m'n eigen fiets weer ophalen.

Jullie zullen je wel afvragen waar het 'bijna platgereden' gedeelte van dit bericht blijft. Nou, ik was vanochtend iets van 5 minuten onderweg toen ik bijna platgereden werd door een Range Rover (je weet wel, zo'n dikke 4x4). Hieronder zie je het filmpje met bijbehorende teksten.

Onderhoud / kosten: 
Onderhoudsbeurt Sinner Mango+

1 reactie

BOK's picture
BOK (niet geverifieerd)
Mja...

Nou, je zoekt ze wel op, hoor! 't Is bijna uitlokken van een situatie IMHO.
Na X filmpjes gezien te hebben, heb ik niet echt de indruk dat je een enigszins "defensieve attitude" aanneemt. Iets wat in/op dit soort voertuigen van essentieel belang is, dunkt me...
Liggen doe je maar in bed: niet op een fiets! Tongue